Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a atenționat că este periculos să subestimăm Rusia şi ambiţiile liderului de la Moscova, Vladimir Putin, care a demonstrat cam cât de departe poate ajunge odată cu declanșarea războiului din Ucraina.

Șeful NATO face atenționări cu privire la Rusia

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, susține că nu ar trebui să subestimăm Rusia deoarece ambițiile sale ar putea duce la urmări grave pentru națiune.

„Au dat dovadă (rușii -n.r.) de o mare capacitate de a tolera pierderile şi suferinţa. Nu avem indicaţii că preşedintele Putin şi-a schimbat planurile şi obiectivele în Ucraina. Aşa încât este periculos să subestimăm Rusia”, a declarat Stoltenberg la o conferinţă de afaceri în Norvegia.

Duminică, șeful NATO a avertizat că țările occidentale trebuie să fie pregătite pentru a oferi sprijin Ucrainei pe un termen mai îndelungat, în condiţiile în care Rusia nu este gata să renunțe la acest război. Mobilizarea din septembrie a demonstrat că Rusia nici nu pune problema unei încetări a războiului care se desfășoară de aproape un an. Șeful NATO este de părere că sprijinul militar ar asigura supravieţuirea Ucrainei ca ţară suverană şi ar forţa Rusia să ducă tratative pentru încetarea războiului.

„Forţele ucrainene au avut o perioadă propice timp de câteva luni, dar ştim de asemenea că Rusia a mobilizat mult mai multe forţe, iar multe dintre ele se antrenează acum. Toate acestea indică faptul că ruşii sunt pregătiţi să continue războiul şi, de asemenea, că este posibil să încerce să lanseze o nouă ofensivă”, a subliniat Stoltenberg.

În discursul de la Anul Nou, Vladimir Putin a transmis că este nevoie de solidaritate şi de susţinerea trupelor care luptă în Ucraina, deoarece viitorul ţării este la mijloc. De asemenea, acesta a menționat că Occidentul încearcă cu orice preț să distrugă Rusia prin intermediul Ucrainei. De partea cealaltă, lideruk ucrainean, Volodimir Zelenski, l-a acuzat pe Putin că se ascunde în spatele armatei sale, încercând să tragă cât poate de mult de puterea pe care o deține în prezent de frica eșecului.

Citeste si:
Jens Stoltenberg: „Intrarea Ucrainei în NATO este o perspectivă pe...
Jens Stoltenberg: „Intrarea...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Ianuarie 2023 - 03 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.