Comisia Europeană a aprobat Programul (Interreg VI-B) NEXT Bazinul Mării Negre. Pentru acest proiect, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei este Autoritate de Management. Acesta are un buget total de 72,28 milioane de euro.

Programul NEXT Bazinul Mării Negre a fost aprobat de Comisia Europeană

Potrivit Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Programul NEXT Bazinul Mării Negre are un buget total de 72,28 milioane de euro, dintre care un total de 65,05 milioane de euro reprezintă fondurile Uniunii Europene, iar restul de 7,23 milioane de euro este cofinanţarea naţională a statelor participante.

În aria eligibilă a Programului se află următoarele state: Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Turcia şi Ucraina. România este eligibilă cu regiunea de dezvoltare Sud-Est.

„Marea Neagră este un bazin maritim unic, bogat în viaţă sălbatică, biodiversitate şi patrimoniu, un loc cu resurse naturale excepţionale. În perioada 2021-2027, Programul (Interreg VI-B) NEXT Bazinul Mării Negre îşi propune să valorifice la maximum aceste resurse, finanţând proiecte comune în cadrul următoarelor domenii: cercetare şi inovare (utilizarea tehnologiilor inovatoare; dezvoltarea cercetării în domeniul managementului costier şi marin integrat; utilizarea tehnologiilor pentru pescuitul sustenabil şi acvacultura ecologică); schimbările climatice (instrumente inteligente pentru monitorizarea şi prognoza de mediu; măsuri de prevenire şi atenuare a impactului schimbărilor climatice; abordarea pericolelor de mediu legate de schimbările climatice; mecanisme de monitorizare şi avertizare timpurie în caz de dezastre; acţiuni de redresare ecologică, care să contribuie la adaptarea la schimbările climatice); protecţia naturii (protejarea şi promovarea biodiversităţii şi a patrimoniului natural; acţiuni de promovare a protecţiei mediului la toate nivelele educaţionale; investiţii în infrastructura verde pentru atenuarea poluării şi degradării aerului, apei şi solului; acţiuni pentru reducerea poluanţilor şi a deşeurilor marine şi riverane, colectare şi reciclare)”, arată MDLPA.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Decembrie 2022 - 03 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.