Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că au mai rămas aproximativ 2.000 de oraşe şi sate care trebuie să fie eliberate de sub dominația trupelor ruse. Ucrainenii sunt gata să meargă până la capăt pentru a-și reîntoarce teritoriile pe care rușii au pus stăpânire în mod ilegal.

Zelenski vrea să își întoarcă restul de aproximativ 200 de localități pe care a pus stăpânire armata rusă

Biroul prezidenţial din Kiev a anunțat că preşedintele Zelenski a declarat că au mai rămas în jur de 200 de localități pe care trebuie să le elibereze de sub jugul rușilor. Liderul de la Kiev a făcut această declaraţie într-un mesaj video transmis politicienilor locali francezi.

Oraşe Mariupol de la Marea Azov sau Volnovaha din regiunea Doneţk au fost practic șterse de pe fața pământului în urma atacurilor ruseşti. Orașele sunt acoperite de mormane de ruine după ce soldații au distrus tot ce le-a ieșit în cale. Soldații ucraineni au reușit să elibereze aproximativ 1.880 de sate de la începutul războiului. De curând, ucrainenii au reuți să își întoarcă regiunea orașului Herson, un oraș extrem de important pentru ucraineni.

Rusia a fost acuzată de „crime de război sistemice" în urma intervențiilor sale odioase din Ucraina de către ambasadoarea americană responsabilă de justiţia penală internaţională, Beth Van Schaack. Aceasta a declarat cu încredere că va face tot posibilul pentru ca cei care se fac vinovați de crimele crunte din vremea invaziei ruse să fie aduşi în faţa justiţiei

„Există tot mai multe dovezi că această agresiune (invazia rusă) a fost însoţită de crime de război sistemice comise în toate regiunile unde au fost desfăşurate forţele ruse", a declarat Beth Van Schaack.

În timpul războiului, soldații ruși au aplicat violența în nenumărate feluri, execuții, cazuri de tortură sau tratament inuman sau chiar deplasarea forţată a persoanelor şi copiilor, violuri, crime și alte grozăvenii inumane.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

Poporul ucrainean este gata să lupte până la capăt pentru Ucraina

De Ziua Demnităţii şi a Libertăţii, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că poporul său este gata să meargă până la capăt pentru a-și apăra țara și a se opune agresiunilor forțelor ruse.

Suntem gata să dăm totul, gata să luptăm până la final'', a afirmat Zelenski în mesajul video cu ocazia Zilei Demnităţii şi a Libertăţii.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Noiembrie 2022 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.