Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că forțele ucrainene sunt gata să lupte până la capăt pentru securitatea și integritatea țării lor. Poporul ucrainean se opune acum mai mult ca niciodată față de agresiunea rușilor.

Poporul ucrainean este gata să lupte până la capăt pentru Ucraina

De Ziua Demnităţii şi a Libertăţii, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că poporul său este gata să meargă până la capăt pentru a-și apăra țara și a se opune agresiunilor forțelor ruse.

Suntem gata să dăm totul, gata să luptăm până la final'', a afirmat Zelenski în mesajul video cu ocazia Zilei Demnităţii şi a Libertăţii.

Liderul de la Kiev a mai subliniat că Ucraina a plătit un preţ foarte ridicat pentru libertate şi va continua să plătească, făcând referire la miile de victime ale războiului care l-au pornit autoritățile de la Moscova. Zelenski este mândru de soldații ucraineni și spune că au devenit una dintre cele mai bune armate din lume.

Cum putem să ne opunem uneia dintre cele mai mari armate din lume şi să devenim una dintre cele mai bune armate din lume'', a spus Volodimir Zelenski.

Acesta admiră și laudă curajul poporului ucrainean care a oprit ''cu mâinile goale'' tancurile rușilor şi au protestat contra ocupanţilor ruşi în fața unei ploi de gloanţe şi grenade. Civilii au dat dovadă de un curaj vitejesc și de o dragoste de patrie absolută. Anterior, ucrainenii au reușit să își întoarcă o parte a orașului Herson și alte regiuni.

Alte 41 de localități din Ucraina au fost recuperate

Săptămânile trecute, peședintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că 41 de localități din jurul Hersonului au fost recucerite. Armata rusă însă nu a plecat atât de ușor și a lăsat în urma lor „mii de bombe şi muniţii neexplodate”.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

„Hersonul s-a întors sub controlul Ucrainei, unități ale forțelor armate ucrainene intră în oraș”, a scris vineri, șeful diplomației ucrainene, Dmitro Kuleba, pe contul său de Twitter.

Ziua Demnităţii şi a Libertăţii

Ziua Demnităţii şi a Libertăţii marchează începutul protestelor crunte și sângeroase Euromaidan din anul 2013, care au fost provocate de decizia preşedintelui pro-rus Viktor Ianukovici de a nu semna un acord de asociere între Kiev şi Uniunea Europeană.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Noiembrie 2022 - 04 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.