Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat cu bucurie că trupele ucrainene au reușit să își reîntoarcă o parte din regiunea Herson. Liderul de la Kiev a menționat că trupele ruse au comis "aceleaşi atrocităţi" ca şi în alte părţi din Ucraina pe care le-au ocupat. Chiar și așa, Ucraina are parte de victorii și nu au de gând să se oprească aici.

Ucraina și-a reîntors unele părți ale regiunii Herson

După ce soldații ucraineni au reușit să își reîntoarcă o parte din regiunea Herson, Zelenski a afirmat că aceștia au depistat cadavre în mai multe zone, urmele acțiunilor ostile ale soldaților ruși.

"S-au găsit cadavrele celor ucişi: cele ale unor civili şi ale unor militari. În regiunea Herson, armata rusă a lăsat în urmă aceleaşi atrocităţi ca şi în alte regiuni ale ţării noastre, unde a putut să intre", a spus Zelenski.

Șeful statului a promis că îi va găsi pe cei care se fac vinovați de aceste crime și îi va aduce în faţa justiţiei pe acești criminali. Zelenski a spus că s-au înregistrat 400 de "crime de război" ruse, fără a menționa dacă au vizat doar regiunea Herson. Înainte de a părăsi regiunea, soldații ruși au distrus infrastructura orașului Herson. La moment, autoritățile locale încearcă să stabilizeze situația orașului. Locuitorii din Herson au ieșit în stradă și i-au întâmpinat cu brațele deschise pe soldații ucraineni care au reușit să își întoarcă teritoriul.

Alte 41 de localități din Ucraina au fost recuperate

Joi, reședintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că 41 de localități din jurul Hersonului au fost recucerite. Armata rusă însă nu a plecat atât de ușor și a lăsat în urma lor „mii de bombe şi muniţii neexplodate”.

„Hersonul s-a întors sub controlul Ucrainei, unități ale forțelor armate ucrainene intră în oraș”, a scris vineri, șeful diplomației ucrainene, Dmitro Kuleba, pe contul său de Twitter.

Ministrul de Externe al Ucrainei i-a îndemnat pe soldații ruși care încă se mai află în zonă se se predea singuri. Ucrainenii par a fi de neînvins și ușor încep să pună stăpânire pe teritoriile furate ilegal. Zelenski crede în forța soldaților și a țării sale și este sigur că vor mai urma victorii.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

„Ucraina este pe cale să obțină o nouă victorie (...) și dovedește că, indiferent de ce spune sau face Rusia, Ucraina va câștiga”, a afirmat Dmitro Kuleba.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Noiembrie 2022 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.