Incidentul din Polonia a fost luat în derâdere de propaganda rusă. Margarita Simonian, redactorul-șef al postului Russia Today, a ironizat NATO printr-o postare pe Twitter. Între timp, mai mulți oficiali americani au declarat pentru agenția de presă AP, sub protecția anonimatului, că racheta căzută marţi în satul Przewodow din apropiere de frontiera cu Ucraina, care a ucis doi oameni, ar fi fost lansată de armata ucraineană împotriva unei rachete rusești.

Propaganda rusă ia în derâdere incidentul din Polonia

„Cu excepția cazului în care aceasta este o provocare deliberată, există o singură veste bună. O țară NATO este atât de prost protejată, încât ar putea fi lovită accidental de oricine și nici măcar nu va ști cine a lovit-o, cu ce, sau de ce”, a scris Margarita Simonian pe contul său de Twitter.

Ulterior, jurnalista a revenit cu o altă postare în care compară situaţia din Polonia cu cea a oraşului rusesc Belgorod, aflat pe graniţa cu Ucraina şi care este vizat de atacuri ucrainene în ultima perioadă. „Așadar, Polonia are propriul Belgorod. Și la ce se așteptau?", a mai spus Simonian.

Twitter/M_Simonyan

O rachetă de fabricaţie rusească a căzut marţi seară, 15 noiembrie, în Przewodow, localitate aflată la 6 kilometri de graniţa cu Ucraina. Iniţial, s-a crezut că este vorba despre un atac deliberat al armatei ruse. Mai târziu, mai mulţi oficiali americani și preşedintele Joe Biden au declarat că rezultatele preliminare ale anchetei arată că racheta a fost trasă de armata ucraineană în încercarea de a se apăra de bombardamentele ruseşti.

Doi oameni morți în urma incidentului din Polonia. NATO examinează informațiile

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a solicitat întrunirea de urgenţã a comitetului guvernamental pentru securitatea şi apãrarea naţionalã, a anunţat pe Twitter un purtãtor de cuvânt al cabinetului de la Varşovia. Un înalt oficial din domeniul informaţiilor din SUA a declarat pentru Associated Press cã rachetele erau ruseşti.

NATO examinează informațiile privind căderea rachetelor rusești în Polonia, conform unui oficial al Alianței citat de AFP. „Examinăm în prezent aceste informaţii şi suntem în strânsă coordonare cu Polonia, aliatul nostru”, a declarat un oficial NATO, sub protecţia anonimatului.

Citeste si:
Macron acuză Rusia de propaganda anti-franceză în Africa. „Sunt...
Macron acuză Rusia de...

Acest incident agravează tensiunile între Rusia şi NATO şi are loc în plin summit G20 în insula Bali (Indonezia), la care au participat Rusia şi Ucraina, pe lângă principalele ţări membre ale Alianţei Nord-Atlantice, care au anunţat că vor sprijini ancheta asupra celor întâmplate.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Noiembrie 2022 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.