Secretarul adjunct al Consiliului Securităţii Federaţiei Ruse, Aleksandr Venediktov, a declarat în cadrul unui interviu că intrarea Ucrainei în NATO ar putea duce la declanșarea celui de-al treilea război mondial.

Intrarea Ucrainei în NATO ar putea porni al treilea război mondial

Oficialul rus a spus că Ucraina este conștientă de faptul că o asemenea decizie ar putea duce la declanșarea unui nou război mondial. Nu puține au fost cazurile în care autoritățile de la Moscova au atenționat Ucraina să nu adere la NATO deoarece urmările ar putea fi grave.

"Kievul ştie foarte bine că un asemenea pas ar însemna o escaladare garantată spre un al treilea război mondial", a spus Venediktov.

Secretarul adjunct al Consiliului Securităţii Federaţiei Ruse spune că autoritățile ucrainene pe acest lucru și ar miza, să atragă atenția asupra sa prin faptul că pune la încercare răbdarea rușilor.

"Pe asta contează, se pare (ucrainenii) - să creeze zgomot informaţional şi să atragă din nou atenţia asupra lor", a adăugat el.

Venediktov a mai menționat că rușii sunt de părere că cei din Occident se implică direct în acest conflict armat care are loc în Ucraina prin faptul că oferă ajutor autorităților ucrainene sub diverse forme. La sfârşitul lunii septembrie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina va solicita o aderare "accelerată" la NATO, după ce Rusia a anexat cele patru regiuni ucrainene.

Ciocnirile dintre Rusia și Ucraina continuă

Se pare că războiul nu este pe sfârșite prea curând, deoarece forțele armate ruse și cele ucrainene continuă să își pună bețe în roate și să lanseze atacuri violente.

Orașul-port Nikolaev (Mikolaiv) a fost bombardat masiv joi dimineață, au anunțat oficiali ucraineni, după ce o rezoluţie a Adunării Generale a ONU a calificat drept „ilegală" anexarea de teritorii ucrainene de către Federaţia Rusă, iar aliaţii Ucrainei s-au angajat să-i asigure mai mult ajutor militar.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

Forțele armate ruse au lansat un atac asupra orașului ucrainean Zaporojie. Bombardamentele au fost soldate cu moartea a zeci de persoane și zeci de răniți.

"Peste noapte, ocupanţii ruşi au lovit cu cinism clădirile rezidenţiale şi infrastructura civilă", a comunicat comandamentul ucrainean pe pagina sa de Facebook.

Luni dimineață, rachetele aeriene rusești au lovit instalații de generare a energiei electrice, dar și parcuri, obiective turistice, care au fost lăsate fără curent. În urma atacului aerian, cel puțin 19 persoane au murit și 105 au fost rănite. Un șir de atacuri au fost raportate și în cursul zilei de marți.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Octombrie 2022 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.