Orașul-port Nikolaev (Mikolaiv) a fost bombardat masiv joi dimineață, au anunțat oficiali ucraineni, după ce o rezoluţie a Adunării Generale a ONU a calificat drept „ilegală" anexarea de teritorii ucrainene de către Federaţia Rusă, iar aliaţii Ucrainei s-au angajat să-i asigure mai mult ajutor militar.

Ucraina: Orașul-port Nikolaev, bombardat masiv joi dimineață

„A fost lovită o clădire rezidenţială de cinci etaje, ultimele două etaje au fost distruse complet, iar restul se află sub moloz. Echipe de salvare lucrează la faţa locului", a anunţat primarul oraşului Mikolaiv, Oleksandr Senkevici, într-o postare pe social media. Oficialul a completat că oraşul din sudul Ucrainei „a fost bombardat masiv".

Important centru de construcţii navale şi oraş-port situat la râul Bugul de Sud lângă Marea Neagră, Nikolaev a fost vizat de mai multe ori de atacuri ale forțelor moscovite în timpul acestui război.

Rusia a bombardat joi dimineaţa şi o localitate din regiunea capitalei ucrainene Kiev, folosind drone, a transmis administraţia regională pe aplicaţia Telegram, fără a face precizări despre victime şi pagube.

Retail jobs

Potrivit guvernatorului regiunii, Oleksi Kuleba, informaţiile preliminare arată că în aceste noi bombardamente au fost folosite muniţii de tip loitering iraniene (care îşi caută ţinta - n.r.), cunoscute drept „drone kamikaze".

Infrastructuri critice au fost lovite joi de astfel de drone în regiunea Kiev, a informat Kirilo Timoşenko, adjunct al şefului cancelariei prezidenţiale ucrainene.

Drone ale Rusiei lovesc infrastructuri critice din regiunea Kiev

Atacuri cu drone au lovit joi dimineaţa devreme infrastructuri din regiunea Kiev, a anunţat Kirilo Timoşenko, adjunct al şefului cancelariei prezidenţiale ucrainene.

„Un alt atac cu drone kamikaze asupra unor infrastructuri critice", a scris oficialul într-un mesaj preluat de Reuters de pe Telegram.

Citeste si:
Ucraina și-a închis temporar granița cu România din cauza...
Ucraina și-a închis temporar...

Ucraina a informat în ultimele săptămâni despre un val de atacuri cu drone Shahed-136 de fabricaţie iraniană. Iranul neagă că ar livra drone Rusiei, iar Moscova nu a comentat.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Octombrie 2022 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.