Rușii au bombardat Ucraina la granița cu România, după ce forțele ruse au atacat din nou regiunea Odesa. Rachete și drone ar fi lovit porturile Reni și Ismail, situate pe Dunăre, în apropierea graniței româno-ucrainene. 

Rușii au bombardat Ucraina la granița cu România

Conform corespondenților militari, au fost atacate rezervoare petroliere, depozite cu arme și echipamente NATO. Mai mult, un depozit cu cereale a fost distrus și patru angajați au fost răniți, a transmis comandamentul militar din sudul Ucrainei pe rețelele sociale. Este cea mai apropiată lovitură înregistrată de la începutul războiului declanșat de Rusia în Ucraina de teritoriul nostru.

Este vorba despre o distanță de aproape 200 de metri peste Dunăre de teritoriul României, în zona Portului Reni, un port ucrainean la Dunăre, aflat peste fluviu la aproape 200 de metri de teritoriul României, la aproximativ 10 kilometri de orașul-port Galați.

Potrivit martorilor, ar fi fost mai multe drone care ar fi atacat succesiv regiunea Portului Reni, sunt diverse relatări legate de cel puțin nouă drone care ar fi lovit portul aflat peste Dunăre și care de la începutul războiului a căpătat o importanță sporită, având în vedere nevoia Ucrainei de a asigura un flux de export pentru cerealele produse de această țară.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Iulie 2023 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.