Orașul ucrainean Zaporojie a fost lovit de un nou bombardament din partea forțelor ruse. În urma atacului, câteva zeci de persoane au decedat, iar alte câteva zeci au fost rănite.

Orașul Zaporojie a fost bombardat din nou de soldații ruși

Forțele armate ruse au lansat un atac asupra orașului ucrainean Zaporojie. Bombardamentele au fost soldate cu moartea a zeci de persoane și zeci de răniți.

"Peste noapte, ocupanţii ruşi au lovit cu cinism clădirile rezidenţiale şi infrastructura civilă", a comunicat comandamentul ucrainean pe pagina sa de Facebook.

"Informaţiile despre victime sunt în curs de confirmare, dar se ştie deja despre zeci de morţi sau răniţi", precizează sursa respectivă.

Anterior, primarul interimar Anatoli Kurtev a anunțat că bilanțul persoanelor decedate se ridică la cel puţin 17 persoane dintre care un copil, după ce un șir de rachete au lovit un bloc-turn de locuinţe, dar şi în alte clădiri. Totuși, 21 de persoane au fost salvate, dintre care 12 au fost internate în spital.

Orașul Zaporojie a fost lovit de șapte rachete, dintre care 3 au lovit centrul orașului. Zaporojie nu este la primul atac cu rachete. Pe parcursul conflictului armat dintre Ucrain și Rusia, orașul Zaporojie a fost ținta multiplelor atacuri cu rachete. Autoritățile ucrainene condamnă aceste acțiuni ostile și inumane la adresa poporului ucrainean.

Oraşul Zaporojie este situat la câteva zeci de kilometri de cea mai mare centrală nucleară din Europa. Rusia şi Ucraina își aduc acuzații reciproce pentru bombardarea acestui oraș, care în prezent este ocupat de ruşi.

Centrala nucleară Zaporojie a fost deconectată de la alimentarea electrică

Centrala nucleară din Zaporojie, care se află sub controlul forțelor armate ruse din luna martie, a fost deconectată de la alimentarea cu curent electric în urma unui bombardament.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

„Generatoarele diesel s-au activat automat. Rezervele de carburant diesel disponibile pentru funcţionarea lor în acest mod vor fi suficiente pentru zece zile", a transmis societatea pe canalul de Telegram.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Octombrie 2022 - 07 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.