Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că teroriștii nu au nicio șansă în fața unei lumi unite. De asemenea, el a acuzat Iranul că minte cu privire la dronele livrate Rusiei.

Zelenski acuză Iranul de minciuni cu privire la dronele livrate Rusiei

Liderul de la Kiev spune că așteaptă vești bune în ceea ce privește ajutorul pentru apărarea antiaerină, deoarece este absolut necesară, mai ales în ultima perioadă în care atacurile cu drone au fost tot mai dese.

"Trebuie să asigurăm protecţia totală a cerului Ucrainei şi vom continua să facem tot ce este posibil şi imposibil pentru asta. Săptămânile viitoare, ne aşteptăm la veşti bune cu privire la apărarea antiaeriană şi apărarea anti-rachete” a spus președintele Ucrainei.

Zelenski a acuzat Iranul că minte în privința dronelor livrate Rusiei. Într-un final, Iranul ar fi recunoscut acest lucru. Oficialul ucrainean spune că zilnic au loc atacuri cu dronele, iar armata ucraineană se luptă să le distrugă. Vineri, soldații au nimicit 11 drone.

„Apropo, astăzi au fost mesaje din Iran, de la reprezentanţi oficiali. S-au hotărât să recunoască faptul că au furnizat drone pentru teroarea rusă. Dar chiar şi în această mărturisire au minţit. Am doborât cel puţin zece drone iraniene în fiecare zi şi regimul iranian susţine că a trimis puţine şi înainte de startul invaziei. Doar ieri (vineri) au fost distruse 11 drone Shahed. Ştim sigur că instructori iranieni i-au învăţat pe teroriştii ruşi să folosească dronele, iar Teheran tace în legătură cu asta”, a adăugat Zelenski.

Președintele Ucrainei spune că dacă Iranul va continua să ascundă adevărul, atunci lumea va depune eforturi pentru a ancheta această cooperare dintre Iran și Rusia, deoarece în ziua de astăzi teroriștii și complicii sunt pedepsiți.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

„Şi dacă Iran continuă să mintă în privinţa a ce este evident, înseamnă că lumea va face şi mai multe eforturi pentru a ancheta cooperarea teroristă dintre regimul rus şi cel iranian şi cât îi plăteşte Rusia Iranului pentru o astfel de cooperare. Nu există aşa ceva în lumea modernă, ca teroriştii sau complicii lor să nu fie pedepsiţi”, a conchis el.

Iranul a recunoscut că a livrat drone Rusiei

Ministrul de Externe de la Teheran, Hossein Amirabdollahian, a recunoscut că Iranul a trimit Rusiei un numpr limitat de drone înaintea invaziei ruse din Ucraina. Șeful diplomaţiei iraniene a menţionat că țara a livrat un „număr mic” de drone chiar cu câteva luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina. Totuși, oficialul a negat că Iranul ar mai fi trimis arme după declanşarea războiului.

Citeste si:
Evgheni Prigojin a murit, după ce avionul în care se afla s-a...
Evgheni Prigojin a murit,...

„Această vâlvă făcută de unele ţări occidentale cum că Iranul a furnizat rachete şi drone Rusiei pentru a o ajuta în războiul din Ucraina - partea cu rachetele este complet greşită. Partea cu dronele este adevărată, am furnizat Rusiei un număr mic de drone cu câteva luni înaintea războiului din Ucraina”, a spus Amirabdollahian.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Noiembrie 2022 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.