Boris Johnson a anunțat duminică că se retrage din alegerile pentru funcția de premier al Marii Britanii. Oficialul spune că a ajuns la concluzia că țara și Partidul Conservator au nevoie de unitate.

Boris Johnson se retrage din lupta pentru funcția de premier

Boris Johnson a declarat că are multe planuri de viitor, însă nu este momentul potrivit pentru a le expune, chiar dacă este susținut de 102 parlamentari conservatori pentru a-și depunde canditatura pentru funcția de prim-ministru al Marii Britanii.

"În cursul ultimelor zile, am ajuns din păcate la concluzia că pur și simplu nu ar fi cel mai potrivit lucru de făcut. Nu poți guverna eficient decât dacă ai un partid unit în parlament”, a declarat Boris Johnson.

Boris Johnson a precizat că a avut o discuție cu cei doi candidaţi declaraţi, fostul ministru al apărării Penny Mordaunt și Rishi Sunak, fostul ministru de finanțe, pentru a ajunge la un numitor comun, însă discuția nu a avut un rezultat pozitiv.

Retail jobs

"Deși am luat legătura atât cu Rishi, cât și cu Penny - pentru că am sperat că am putea să ne unim în interesul național -, din păcate nu am reușit să găsim o modalitate de a face acest lucru.

Astfel, Johnson susține că nu va permite numirea sa la această funcție, dar va susține restul candidaților.

"Prin urmare, mă tem că cel mai bun lucru este să nu permit ca nominalizarea mea să meargă mai departe și să îmi angajez sprijinul pentru oricine va reuși”, a mai spus Boris.

Boris Johnson, axat pe alegerile legislative din 2024

Chiar dacă a decis să renunțe la alegerile pentru un nou mandat de premier al Marii Britanii, Boris Johnson este încrezut în propriile puteri și spune că are șanse mari la alegerile legislative care vor avea loc peste doi ani.

Citeste si:
Putin, von der Leyen, Guterres, Boris Johnson, Biden și Macron,...
Putin, von der Leyen,...

„Cred că sunt bine plasat pentru a asigura o victorie a conservatorilor în 2024”, a mai scris Boris Johnson în comunicat.

Anunțul despre retragerea lui Johnson din cursa pentru funcția de premiei îi aduce un plus lui Rishi Sunak, fost ministru britanic al finanţelor, care a anunţat duminică, pe Twitter, că este candidat pentru postul de prim-ministru al Marii Britanii, pentru a redresa economia ţării şi a uni Partidul Conservator, relatează News.ro citând AFP.

Ministrul responsabil de Relaţia cu Parlamentul Penny Mordaunt, a declarat vineri că își depune candidatura la funcția de premier. Eventualii candidaţi au termen până luni, la ora 15.00, pentru a-şi anunţa candidatura.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Octombrie 2022 - 05 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.