Vladimir Soloviov, un susținător înrăit al regimului dus de Vladimir Putin, a solicitat bombardarea bazelor militare din Europa, inclusiv din România, care urmează să desfășoare instruirea soldaților ucraineni și a aerodromurilor folosite pentru livrarea ajutorului militar pentru Ucrainei.

Un propagandist al regimului Putin cere bombardarea bazelor militare din Europa

Vladimir Soloviov, un cunoscut susținător al regimului lui Putin, s-a arătat indignat de înarmarea Ucrainei și a solicitat bombardarea bazelor militare din Europa, inclusiv din România, se arată într-o înregistrare postată pe Twitter de jurnalistul Francis Scarr.

„Poate că e timpul să le explicăm celor din Vest, care devin tot mai obraznici pe măsură ce vorbim, că bazele în care îi antrenează în prezent pe ucraineni, cele din Franța, Polonia, Germania, Marea Britanie - poate ar trebui să le spunem că noi considerăm ținte legitime aerodromurile poloneze unde aterizează avioane cu ajutorul SUA și al Marii Britanii, bazele din România și așa mai departe? Nu vedeți acum, din nou și din nou, că ei extind raza de acțiune și complexitatea armelor furnizate?”, i-a întrebat Soloviov pe experții militari invitați în emisiunea sa.

Expertul militar Evgheni Bujinski a declarat că nu este de acord cu ideea lui Soloviov, transmițându-i că atacarea unei baze militare din Europa ar declanșa un război împotriva NATO.

„Ei bine, am spus deja că tot ceea ce intră pe teritoriul ucrainean este o țintă legitimă, dar efectuarea de lovituri pe teritoriul statelor membre NATO înseamnă, desigur, declararea războiului împotriva acestora”, a spus Bujinski.

Astfel, Soloviov a a venit cu propunerea să se lanseze niște atacuri de pe teritoriul ucrainean care să țintească aerodromuri din Polonia.

„Nu trebuia să le atacăm deja?”, a întrebat propagandistul Soloviov.

Acesta este vizibil deranjat de faptul că autoritățile de la Moscova nu întreprind acțiuni concrete în fața depășirii unor limite, cum ar fi atacurile din regiunea Belgorod. Expertul militar Iakov Kedmi l-a îndemnat pe Soloviov să renunțe la asemenea afirmații grele și provocatoare, menționând că autoritățile de la Kremlin vor acționa dacă vor considera că este cazul. Ambii experți militari au ajuns la concluzia că Soloviov este mult prea înflăcărat pe subiectul unui atac, lucru care ar putea avea urmări grave dacă nu se potolește.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Octombrie 2022 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.