Tragedie într-o zonă turistică din Turcia. Un balon cu aer cald din Cappadocia, care avea la bord 30 de persoane, s-a prăbușit. Doi turiști spanioli au decedat în urma impactului, iar alți trei au fost răniți.

Doi turiști au murit în urma unui zbor cu balonul cu aer cald în Cappadocia

Momente tragice pentru un grup de turiști care au ajuns în Cappadocia și au optat pentru un zbor cu balonul cu aer cald. Decolarea a avut loc din districtul Avanos la răsăritul soarelui, a transmis guvernatorul provinciei Nevşehir. În balonul cu aer cald se aflau 28 de turiști și doi membri ai echipajului. În momentul aterizării balonului, acesta s-a prăbușit. În urma incidentului, doi turiști spanioli și-au pierdut viața, iar alte trei persoane au fost rănite.

"În timpul aterizării balonului, care transporta 28 de pasageri și doi membri ai echipajului, doi cetățeni spanioli și-au pierdut viața, iar alți trei cetățeni spanioli au fost răniți", a spus el într-un comunicat.

Guvernatorul provinciei Nevşehir a transmis că persoanele rănite au fost transportate de urgență la o unitate medicală unde au primit îngrijiri, iar viața lor este în afara oricărui pericol.

"Tratamentul celor răniți continuă în spitalele din orașul nostru. Viața lor nu este în pericol", se mai arată în comunicat.

Care a fost cauza prăbușirii balonului cu aer cald

Potrivit primelor informații furnizate de autoritățile locale, tragicul accident ar fi fost cauzat de creșterea bruscă a vitezei vântului înainte de aterizarea balonului la sol.

”Montgolfierul a efectuat o aterizare brutală, la ora (locală) 08:50 (şi ora României), după ce vântul s-a intensificat în mod neaşteptat”, a anunţat, într-un comunicat, guvernatorul provinciei Nevşehir.

Citeste si:
Alegeri în Turcia/Scutin crucial: Primele rezultate parțiale după...
Alegeri în Turcia/Scutin...

Autoritățile au deschi o anchetă pentru a stabili toate circumstanțele în care a avut loc accidentul și cine se face vinovat de tragedie. Cappadocia este o zonă turistică din centrul Turciei extrem de cunoscută pentru zborurile cu balonul cu aer cald. Astfel de tragedii au avut loc și în trecut.

În anul 2017, un diplomat francez a murit, iar alte persoane au fost rănite, după ce balonul cu aer cald în care se aflau a lovit o linie electrică. Tot în 2017, un turist danez a murit în urma unei aterizări violente, din cauza vântului. Iar în mai 2013, trei turiste din Brazilia au decedat, iar alte 22 de persoane au fost rănite, după ce balonul cu aer cald în care zburau a avut o coliziune cu nacela altui balon cu aer cald.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Octombrie 2022 - 05 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.