Autoritățile ucrainene au anunţat miercuri dimineaţa că au reușit să își reîntoarcă cinci localităţi din regiunea Herson care erau sub controlul forțelor armate ruse. Regiunea Herson a Ucrainei a fost anexată ilegal de către Moscova. Soldații ucraineni luptă în continuare pentru reocuparea teritoriului natal.

Ucraina și-a reîntors cinci localităţi din regiunea Herson

Președinția ucraineană a anunțat că forțele ucrainene au reușit să recucerească cinci localități din regiunea Herson, cea care a fost anexată în mod ilegal de către autoritățile de la Kremlin.

„Forţele armate ale Ucrainei au eliberat încă cinci localităţi în districtul Berislav din regiunea Herson: Novovasîlivka, Novogrigorivka, Nova Kameanka, Trîfonivka, Cervone”, a anunţat preşedinţia ucraineană.

Încă din primele săptămâni de război și până în prezent, forțele armate ucrainene și cele ruse duc lupte grele în această regiune importantă. Soldații încă luptă pentru a-și reîntoarce întreg teritoriul și pentru a scăpa de inamicii care distrug statul cu fiecare zi tot mai mult. Rușii au dat dovadă de o rezistănță de fier, însă armata ucraineană a a reușit să recucerească localități importante și săîi gonească pe ocupanții ruși de pe teritoriul lor natal. Unele recuceriri importante au avut loc chiar lângă râul Nipru, la sud de Krivoi Rog, oraş industrial şi oraşul natal al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Regiunea Herson este una dintre cele patru regiuni ale Ucrainei în care au fost organizate referendumjuri ilegale și tot în mod ilegal au fost anexate de către autoritățile de la Moscova. Kievul și țările occidentale nu au recunoscut această anexare și au condamnat acțiunile întreprinse de către statul rus.

Noi bombardamente pe teritoriul Ucrainei

Forțele armate ruse au lansat un atac asupra orașului ucrainean Zaporojie. Bombardamentele au fost soldate cu moartea a zeci de persoane și zeci de răniți.

"Peste noapte, ocupanţii ruşi au lovit cu cinism clădirile rezidenţiale şi infrastructura civilă", a comunicat comandamentul ucrainean pe pagina sa de Facebook.

Luni dimineață, rachetele aeriene rusești au lovit instalații de generare a energiei electrice, dar și parcuri, obiective turistice, care au fost lăsate fără curent. În urma atacului aerian, cel puțin 19 persoane au murit și 105 au fost rănite. Un șir de atacuri au fost raportate și în cursul zilei de marți.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Octombrie 2022 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.