Președintele rus Vladimir Putin a amenințat luni Kievul cu „răspunsuri severe”, dacă Armata Ucrainei va lovi ținte din Rusia, la două zile după distrugerea parțială a podului Crimeii.

Vladimir Putin amenință Kievul cu răspunsuri severe, în cazul în care armata ucraineană lovește ținte din Rusia

„Dacă tentativele de atentate teroriste asupra teritorului nostru continuă, răspunsurile Rusiei vor fi severe şi amploarea lor va corespunde nivelului ameninţărilor respective. Nimeni nu trebuie să aibă nici cel mai mic dubiu'', a spus liderul rus în deschiderea unei reuniuni televizate a Consiliului de Securitate Naţională al Federaţiei Ruse.

Acesta a indicat că Rusia a lansat o campanie „masivă” de bombardamente asupra Ucrainei în replică la atacul „terorist” care a avariat podul Crimeii. Înainte, Kremlinul a declarat că exploziile care au zguduit luni Kievul fac parte din ceea ce Rusia numește „operațiunea militară specială”.

„Totul se întâmplă în cadrul operațiunii militare speciale”, a răspuns purtătorul de cuvânt al Kremlinul, Dmitri Peskov, unei întrebări legate de exploziile din Kiev și din alte orașe din Ucraina.

Bombardamente ruse de o amploare fără precedent în ultimele luni au lovit Ucraina luni dimineața. Conform președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, zeci de rachete lansate de armata rusă, au lovit capitala Kiev și regiunile Hmelnițki, Liov, Dnipro, Vinița, Zaporojie, Sumî, Harkov și Jitomir.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Octombrie 2022 - 03 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.