Cel puțin 10 persoane au decedat, iar alte 18 au fost date dispărute în urma unei avalanșe puternice ce s-a declanșat în munții Himalaya. India este îngrozită de cele întâmplate. Un grup de alpiniști au mers într-o aventură, însă aceasta s-a sfârșit tragic pentru ei.

Avalanșă de proporții în Himalaya. 10 persoane și-au pierdut viața

Evenimentul tragic a avut loc cu doar o zi în urmă în munții Himalaya, din India. Un grup de alpiniști s-au aventurat într-o escapadă, însă au fost surprinși de o avalanșă de proporții. Grupul era format din 34 de elevi ai institutului local de alpinism Nehru Institute of Mountaineering, șapte instructori și o infirmieră.

Avalanșa a avut loc în apropiere de versantul Draupadi ka Danda-II, la o altitudine de 4.880 de metri, în statul Uttarakhand (nord). Echipele de salvare au pornit de urgență în căutarea alpiniștilor și au depistat câteva trupuri neînsuflețite. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, căutările au fost oprite. Miercuri dimineață căutările au fost reluate și au fost găsiți și alți membri ai grupului, de asemenea fără viață.

Autoritățile au anunțat că până acum bilanțul morților se ridică la cel puțin 10 persoane. Totuși, 14 persoane din grup au fost salvate și au fost transportate de urgență la un spital din orașul Uttarkashi. Au fost mobilizate și două elicoptere pentru a continua căutările. Reprezentantul agenției naționale pentru catastrofe naturale, Ridhim Aggarwal, a transmis că grupul de alpiniști ar fi rămas blocat într-o crevasă la scurt timp după ce s-a produs avalanșa din munți.

Munții Himalaya curmă viața a multor alpiniști

Avalanșele și accidentele mortale de alpinism sunt destul de des întâlnite în zona montană a versanților din Himalaya, acolo unde se află Everestul și alte câteva cele mai înalte vârfuri din lume. Tot în 2022, un alpinist a fost găsit fără suflare după ce a căzut într-o crevasă în încercarea de a traversa un ghețar.

Citeste si:
28 de morți în Tibet, în urma unei avalanșe. Operațiunile de...
28 de morți în Tibet, în urma...

Alpinista americană Hilaree Nelson a decedat în urmă cu doar o săptămână, după ce a dispărut în timpul unei expediții pe schiuri. Aceasta s-a pierdut pe al optulea cel mai înalt munte din lume, în zona Nepalului.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Octombrie 2022 - 04 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.