Bilanţul unei avalanşe care a lovit săptămâna aceasta o şosea din munţii Tibetului a crescut la 28 de morți. Operațiunile de căutare și salvare sunt încheiate, a anunțat vineri agenția de presă Xinhua.

Tragedie în Tibet: 28 de morți în urma unei avalanșe

Tragedia a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri la ieşirea dintr-un tunel de pe o autostradă din sud-estul regiunii. Aceasta a a blocat mai mulți automobiliști în vehiculele lor.

Bilanțul s-a înrăutățit la 28 de morți, a transmis Xinhua, care a menționat că operațiunile de căutare și salvare „s-au încheiat vineri la orele 17:30 (09:30 GTM)”.

Avalanşa care a lovit tunelul Duoxiongla a fost "provocată de vânturi puternice şi temperaturi în creştere marţi”, a completat Xinhua, care a citat experți din cadrul serviciilor de salvare. Avalanșele nu sunt neobișnuite în Himalaya, unde se află cele mai înalte vârfuri din lume.

În luna octombrie 2022, cel puțin 26 de oameni au murit în India într-o avalanșă produsă pe vârful Drapadi ka Danda-II, în statul Uttarakhand (nord).


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Ianuarie 2023 - 02 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.