Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a avertizat din nou că Rusia ar putea să folosească armele nucleare pentru a se apăra de țările care urmăresc să distrugă statul rus. Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei a mai declarat că "nimeni nu are nevoie" de Ucraina.

Medvedev amenință cu armele nucleare

Dmitri Medvedev a afirmat că Rusia are tot dreptul să folosească armele nucleare dacă va fi necesar. Oficialul spune că acestea pot fi utilizate în strictă conformitate cu fundamentele politicii de stat, în cazul în care statul este atacat. Autoritățile de la Moscova par a fi tot mai tensionate și mai dependende de a stabili securitate maximă, mai ales în contextul războiului din Ucraina.

"Trebuie să vă reamintesc din nou - pentru cei surzi care se aud doar pe ei înșiși. Rusia are dreptul de a folosi arme nucleare dacă este necesar, în cazuri prestabilite, în strictă conformitate cu fundamentele politicii de stat în domeniul descurajării nucleare. Dacă noi sau aliații noștri suntem atacați folosim acest tip de armă. Sau dacă agresiunea cu folosirea armelor convenționale amenință însăși existența statului nostru. Președintele Rusiei a vorbit direct despre asta recent", a transmis Medvedev.

Medvedev a mai menționat că sutoritățile ruse vor face tot posibilul pentru a preveni apariția armelor nucleare la vecinii lor, precum în Ucraina nazistă, care la moment este controlată de țările NATO și care nu sunt prietene cu Rusia. Oficialul a mai spus că utilizarea armelor nucleare nu e o cacealma și nu va ezita să acționeze dacă se va atenta la securitatea statului.

"Dacă amenințarea la adresa Rusiei depășește limita de pericol stabilită, va trebui să răspundem. Fără a cere permisiunea nimănui, fără consultări lungi. Și cu siguranță nu este o cacealma".

Medvedev consideră că Occidentul nu va veni în ajutorul Ucrainei și nici nu va riposta dacă Rusia va folosi armele nucleare deoarece pentru ei contează securitatea proprie. Armele nulceare sunt un real pericol și pentru Rusia, nu doar pentru țările din jur.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

"Imaginați-vă că Rusia este nevoită să folosească cea mai formidabilă armă împotriva regimului ucrainean, care a comis un act de agresiune pe scară largă, care este periculos pentru însăși existența statului nostru. Cred că NATO nu va interveni direct în conflict nici în această situație. La urma urmei, securitatea Washingtonului, Londrei și Bruxelles-ului este mult mai importantă pentru Alianța Nord-Atlantică decât soarta Ucrainei, de care nimeni nu are nevoie, chiar dacă este aprovizionată cu arme din belșug", a încheiat fostul lider de la Kremlin.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Septembrie 2022 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.