Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a solicitat ca Rusiei să i se retragă dreptul de veto de la Organizația Națiunilor Unite. Totodată, liderul de la Kiev vrea ca țării invadatoare să i se impună "pedepse corecte" pentru invazia militară asupra Ucrainei.

Zelenski cere anularea dreptului de veto a Rusiei la ONU

Zelenski a susținut un discurs în fața liderilor mondiali prezenţi la Adunarea Generală a ONU, după ce preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a emis un ordin pentru mobilizarea populație şi a ameninţat că va folosi arme nucleare pentru securizarea Rusiei. Aceste declarații au tensionat situația care și așa nu este foarte simplă.

Autoritățile de la Moscova au de gând să înroleze aproximativ 300.000 de soldaţi, după ce în urma invaziei sale din Ucraina au pierdut mii de morţi. Zelenski cere o pedeapsă pe măsură pentru toate ororile comise de către Rusia începând din februarie.

"A fost comisă o crimă împotriva Ucrainei şi cerem o pedeapsă corectă. Ar trebui creat un tribunal special pentru a pedepsi Rusia pentru crima de agresiune împotriva statului nostru... Rusia ar trebui să plătească pentru acest război cu bunurile sale", a spus preşedintele ucrainean, sugerând ONU să retragă dreptul de veto al Rusiei în calitate de membru al Consiliului de Securitate.

Anterior, Putin a anunțat despre proiectul militar într-un discurs televizat în care a menționat și despre măsurile de anexare a patru provincii din Ucraina şi a ameninţat că va folosi arme nucleare pentru a securiza teritoriul Rusiei, declarând: "Nu este o cacealma".

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat că potrivit oficialului rus, principala sarcină a rezerviştilor ar fi de a întări linia frontului din Ucraina, care are o lungime de peste 1.000 km.

Începând de marți, bărbații din Rusia cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani nu mai au voie să părăsească Rusia. Companiile aeriene, gările feroviare și gările auto au primit interdicția de a mai vinde bilete bărbaților cuprinși în această categorie de vârstă.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Septembrie 2022 - 08 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.