Haosul se instalează în Rusia. Bărbații din Rusia cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani nu mai au voie să părăsească țara. Companiile aeriene, gările feroviare și gările auto au primit interdicția de a mai vinde bilete bărbaților cuprinși în această categorie de vârstă. Bărbații mai înstăriți aleg destinații precum Turcia, Egipt și Thailanda. Această măsură a venit după ce Vladimir Putin a anunțat mobilizarea bărbaților ruși.

Bărbații ruși între 18 și 65 de ani nu mai au voie să părăsească țara

Președintele Rusiei, Vladimir Putin a anunțat că în Rusia se începe mobilizarea parțială a rezerviștilor. Prin urmare, bărbații între 18 și 65 de ani nu mai au voie să părăsească țara. Companiilor aeriene ruse au primit ordin prin care le este interzis să vândă bilete bărbaților încadrați în această vârstă.

Potrivit presei străine, prețul biletelor de avion din Moscova a crescut considerabil pentru zilele următoare, iar altele s-au vândut imediat după anunțul făcut de liderul de la Kremlin. Cele mai căutate zboruri din Moscova sunt cele cu destinație către Istanbul și Belgrad. Marți la miezul nopții, biletele de avion în Rusia costau în jur de 80.000 de ruble, puțin sub 1.200 de lire sterline.

La doar câteva minute după ce președintele Rusiei a făcut acest anunț, biletele de avion către Turcia, Georgia și Armenia nu au mai fost disponibile pentru a fi procurate, a transmis Moscow Times. Oamenii sunt în panică, iar haosul începe să domnească în țara invadatoare.

Deja au fost raportate și cazuri în care mai mulți bărbați au fost reținuți și întorși de la graniță de către polițiștii de frontieră deoarece nu au fost lăsați să plece. La momentul actual în jur de aproximativ 300.000 de rezerviști sunt afectați de acest nou ordin al autorităților de la Moscova, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu. Potrivit discursului său adresat populației din Rusia, Vladimir Putin a menționat că mobilizarea cetățenilor este efectivă începând cu ziua de azi.

Citeste si:
Discursul lui Joe Biden, așteptat de o lume întreagă: „Hamas şi...
Discursul lui Joe Biden,...

În aceeași situație se află și gările de trenuri și cele de autobuse. Acestea nu mai au voie să vândă bilete bărbaților între 18 și 65 de ani, iar cei prinși sunt întorși înapoi potrivit noului ordin. Rușii sunt revoltați și în mare parte încearcă să fugă din țară în timp ce o altă parte cer demiterea lui Putin.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Septembrie 2022 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.