Turcia a criticat referendumurile pe care Rusia vrea să le organizeze în patru regiuni din Ucraina pentru a anexa respectivele teritorii. Zonele se află sub controlul forțelor armate ruse, iar autoritățile de la Moscova țintesc spre alipirea acestora la teritoriul Rusiei. Turcia spune că în cazul unei asemenea ilegalități, teritoriile anexate nu vor fi recunoscute.

Turcia este contra referendumurilor organizate de Rusia în Ucraina

Turcia este indignată de intenția Rusiei de a organiza referendumuri în Ucraina pentru anexarea teritoriilor. Totodată, Turcia spune că nu va recunoaște această alipire a teritoriilor și i se pare o tehnică ilegală cu care nu este de acord.

"Asemenea fapte împlinite ilegitim nu vor fi recunoscute de comunitatea internaţională", a declarat Ministerul turc de Externe.

De asemenea, Turcia nu a recunoscut niciodată anexarea peninsulei Crimeea a Ucrainei de către Moscova, eveniment care a avut loc în anul 2014 după ce între cele două state a izbucnit un conflict armat și a continuat cu invadarea Ucrainei de către Rusia în data de 24 februarie.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care are stabilite niște relații bune cu autoritățile de la Kiev și Moscova, a încercat să poarte niște discuțiiși să ajungă la un numitor comun însă fără prea mare succes. În ultima săptămână soarta Rusiei a fost întoarsă pe dos, iar cetățenii sunt într-o disperare și un haos, iar toată această situație este abia începutul.

Putin a emis ordin de mobilizare a populației

Recent, fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat că referendumurile din Donbas sunt de mare importanţă nu numai pentru protecţia sistemică a locuitorilor, dar şi pentru restabilirea dreptăţii istorice. Autoritățile de la Moscova intenționează să organizeze referendumuri în mai multe regiuni din Ucraina în scopul anexării acestora.

Marți, președintele Vladimir Putin a emis un ordin de mobilizare a populației, lucru care i-a înfuriat și mai mult pe cetățenii ruși. Bărbații din Rusia cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani nu mai au voie să părăsească țara. Acest lucru a declanșat revolte și proteste masive în mai multe orașe ale țării.

Marţi, șeful statului turc le-a transmis liderilor mondiali reuniţi la ONU, la New York, că Moscova şi Kievul necesită ajutor pentru a putea găsi o soluție optimă pentru a rezolva criza.

Citeste si:
Ucraina a cerut excluderea Rusiei din ONU
Ucraina a cerut excluderea...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Septembrie 2022 - 02 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.