Vizele europene nu vor mai fi emise atât de ușor pentru cetățenii ruși
Săptămâna trecută, Consiliul European a adoptat decizia de a suspenda acordarea de vize cetățenilor ruși. Prin această măsri, numărul vizelor emise pentru ruși se va reduce semnificativ. Vizele erau eliberate pentru Spaţiul Schengen, care include 22 de state din UE şi alte patru ţări europene.
Totodată, taxa de înscriere pentru viza Schengen se va majora de la 35 de euro la 80 de euro şi vor fi necesare mai multe documente pentru perfectarea vizei. Timpul de procesare a acesteia se va mări și vor exista și restricţii cu privire la vizele pentru intrăti multiple.
Noile condiții mai stricte pentru obținerea vizelor ar putea duce la respingerea aplicaţiilor de viză şi chiar la anularea vizelor actuale. Cu această ocazie, statele membre UE vor avea mai multă libertate și o bază mai puternică pentru a analiza cererile și detaliile solicitării vizelor.
De asemenea, UE va rămâne deschisă la solicitările persoanelor care călătoresc din motive urgente, în special familiile cetăţenilor UE, jurnalişti, disidenţi şi reprezentanţi ai societăţii civile. Statele pot reduce sau exclude total taxele de viză pentru membrii din aceste categorii.
Acordul de perfectare a vizelor între UE şi Rusia a fost stabilit în 2007. Acesta însă a fost suspendat pentru oameni de afaceri, politicieni și alte categorii la scurt timp după declanșarea războiului din Ucraina. UE a propus în repetate rânduri suspendarea eliberării vizelor pentru cetățenii ruși după ce forțele armate ruse au invadat teritoriul Ucrainei și au dat dovadă în repetate rânduri de ostilități și acte criminale la adresa popurului ucrainean. Această măsură a fost propusă în pachetul de sancțiuni adoptate de UE, însă până acum acesta nu a fost adoptat.
Klaus Iohannis efectuează o vizită de lucru în Grecia. Subiectele...

Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Cum putem să fim ”fashionable” fără să facem mai mult rău planetei
Sursa: green.start-up.ro
-
Sebastian Doroftei, Codezilla: Cum crești un business sănătos în servicii IT
Sursa: start-up.ro
-
Tarot online: De ce s-a distanțat de tine?
Sursa: kudika.ro
-
Manichiura iernii este MANICHIURA ALBĂ inspirată de acest anotimp! 25 de...
Sursa: garbo.ro
-
Câștigătorii Future Banking Gala 2023
Sursa: futurebanking.ro
-
Începe SGR în România: tot ce trebuie să știi despre garanția de 50 de bani
Sursa: retail.ro
-
Studiu: Mașinile electrice sunt mai puțin fiabile decât cele cu motorizări...
Sursa: wall-street.ro