Britanicii care deplâng moartea reginei Elisabeta a II-a sunt sfătuiţi să nu aducă ursuleţi de pluş, baloane sau să aprindă lumânări printre omagiile florale dedicate suveranei. The Royal Parks a menționat că nu vor fi acceptate daruri sau artefacte, iar obiectele nonflorale nu ar trebui aduse.

Moartea Reginei Elisabeta a II-a: Britanicii sunt îndemnați să nu aducă ursuleți sau baloane în semn de omagiu

Mii de simpatizanţi au depus flori în apropierea Palatului Buckingham, Castelelor Windsor şi Balmoral după ce moartea suveranei a fost anunţată joi. Asociaţia The Royal Parks, care se ocupă de administrarea parcurilor regale din Londra, a spus că oamenii sunt îndemnaţi să aducă flori într-un loc special amenajat din Green Park, în apropiere de rezidenţa londoneză a defunctei regine.

Persoanele care vin să-i aducă un ultim omagiu reginei sunt rugate să îndepărteze orice ambalaj de pe flori înainte de a le depune. Omagiile florale depuse la reşedinţele regale în ultimele zile au inclus ursuleţi de pluş, jucării sub formă de Corgi, baloane şi sendvişuri cu marmeladă, referinţă la un scheci realizat cu prilejul Jubileului de Platină î care regina apare alături de ursuleţul Paddington.

The Royal Parks a mai precizat că vor fi acceptate cărţile poştale şi etichetele adăugând: „Din păcate, nu vor fi acceptate daruri şi artefacte, iar oamenii sunt rugaţi să nu le aducă în parcuri. Obiecte nonflorale precum ursuleţi de pluş şi baloane nu ar trebui aduse''.

Organizaţia a mai adăugat că nu va fi permisă aprinderea lumânărilor în parcuri, iar lumânările aprinse vor fi stinse. Omagiile vor fi păstrate până la terminarea tuturor ceremoniilor şi se estimează că florile vor fi eliminate din parcuri după şapte până la 14 zile de la data funeraliilor. Florile care se deteriorează între timp vor fi îndepărtate şi duse în pepiniera din Hyde Park, unde vor fi procesate pentru a fi transformate în compost, notează Agerpres.

Citeste si:
Mare parte din britanici regretă că au ieșit din UE. Decizia a fost...
Mare parte din britanici...

Ultima apariție publică a Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani, după ce în cursul zilei de miercuri starea sa de sănătate s-a deteriorat vizibil. Suverana s-a stins la Castelul Balmoral din Scoția, unde se afla sub supraveghere medicală. Ultimele clipe de viață le-a petrecut în liniște, alături de familie. Fiul ei, prințul Charles, va urca acum la tron.

Ultima apariție publică a Reginei a fost în data de 6 septembrie 2022, atunci când i-a cerut noului lider al Partidului Conservator, Liz Truss, să formeze un nou Guvern. Atunci, Regina părea într-o stare de spirit bună și chiar zâmbea în fața camerelor. Reuters a prezentat câteva aspecte ale vieții de zi cu zi care vor fi diferite de acum în Regatul Unit.

Citeste si:
Detalii despre procesiunea funerară care însoțește sicriul Reginei...
Detalii despre procesiunea...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Septembrie 2022 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.