După doar 6 ani din momentul în care Marea Britanie a ales să iasă din Uniunea Europeană, tot mai mulți britanici spun că regretă acest pas și să decizia a fost o greșeală. În urma unui sondaj recent s-a stabilit că tocmai 57% consideră că Brexit a fost o „greșeală”.

Britanicii regretă că au ieșit din Uniunea Europeană

Președintele British Polling Council, John Curtice, a declarat că exită o schimbare semnificativă a datelor cu privire lareferendumului din 2016, când britanicii au votat ieșirea din UE a Marii Britanii. În urma referendumului, aproape 52% dintre participanții la vot și-au exprimat dorința de a ieși din UE. În acea perioadă, dorința britanicilor a fost un șoc și totodată o decizie controversată.

„Brexit are, astăzi, probabil, cel mai scăzut nivel de popularitate din 2016”, a spus Curtice.

Acesta menționează că tendințele pro-UE din țară au început să fie din ce în ce mai remarcate după toamna lui 2021. Atunci numărul șoferilor de camion s-a redus drastic și a provocat un deficit de bunuri de import de consum.

Analiștii au ajuns la concluzia că lipsa forței de muncă în domeniu a fost provocată de ieșirea Regatului din UE, deoarece marea majoritate a șoferilor erau est-europeni, iar Brexitul i-a constrâns pe aceștia să renunțe la jobul din Marea Britanie și să se îndrepte spre alte țări și alte oportunități de muncă mai bune.

Inflația care crește cu repeziciune de la o zi la alta, prețul exagerat la energie, criza costurilor de viață, criza combustibililor, toate acestea au dus la creșterea numărului de persoane care au ajuns să regrete că și-au dorit ieșirea din UE. Curtice mai spune că este prea devreme să ne gândim că un alt referendum pe tema Brexit ar oferi un rezultat diferit.

Niciunul dintre partidele din Marea Britanie nu se gândește momentan la posibilitatea de a readera la UE, deoarece la moment țara se confruntă cu mai multe crize și probleme, iar statul capătă o instabilitate tot mai puternică pe mai multe planuri. De curând, britanicii au ieșit în stradă și au cerut autorităților să revină în comunitatea țărilor UE.

Citeste si:
Marea Britanie ar putea deveni mai săracă decât România. Analiza...
Marea Britanie ar putea...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Noiembrie 2022 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.