Lumea va fi un loc mai trist şi mai sărac fără Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, a declarat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Mircea Geoană a făcut declarații după moartea Reginei Elisabeta a II-a

„O viaţă dedicată poporului şi patriei sale. În urma sa lasă o moştenire fără pereche şi va rămâne un model greu de egalat. Gândurile noastre se îndreaptă către Familia Regală şi către toţi cetăţenii Commonwealth-ului. Rest in peace, Your Majesty!", a scris Geoană, joi seara, pe pagina sa de Facebook.

Regina Elisabeta a II-a a murit joi la vârsta de 96 de ani, în Castelul Balmoral din Scoţia. Fiul său, prinţul Charles, i-a succedat automat la tron.

„Regina a murit liniştită la Balmoral în această după-amiază. Regele şi regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară şi se vor întoarce la Londra mâine'', a precizat Palatul Buckingham.

Drapelul britanic a fost coborât în bernă la Palatul Buckingham - unde s-au strâns sute de persoane - în momentul anunţului morţii Reginei Elisabeta a II-a.

Premierul Nicolae Ciucă: „România se alătură poporului britanic și Familiei Regale britanice în deplângerea morții Reginei”

România se alătură poporului britanic şi Familiei Regale britanice în deplângerea morţii Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a, a transmis, joi seară, premierul Nicolae Ciucă, pe platforma de Twitter a Guvernului.

„Regina a murit liniştită la Balmoral în această după-amiază. Regele şi regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară şi se vor întoarce la Londra mâine”, a precizat Palatul Buckingham.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

Dacian Cioloș: „Marea Britanie pierde un simbol”

Europarlamentarul Dacian Cioloş a transmis condoleanţe familiei regale britanice la moartea Reginei Elisabeta a II-a şi a afirmat că aceasta a fost o femeie devotată ţării sale, un simbol care a întrupat aproape un secol de istorie.

„Sincere condoleanţe familiei regale britanice şi tuturor cetăţenilor britanici în aceste momente atât de triste. Un gând de compasiune pentru Regele Charles, un mare prieten al României. Un om extraordinar, o femeie puternică şi devotată ţării sale, pe care a slujit-o într-o perioadă istorică plină de încercări. Marea Britanie pierde un simbol prin plecarea dintre noi a Reginei, iar restul Europei se desparte de cea care a întrupat aproape un secol de istorie", a scris Cioloş, joi, pe Facebook.

Citeste si:
Detalii despre procesiunea funerară care însoțește sicriul Reginei...
Detalii despre procesiunea...

Alina Gorghiu: „Regina Elisabeta a II-a a avut un rol extrem de important în istoria lumii”

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, regretă moartea Reginei Elisabeta a II-a, a transmis condoleanţe poporului britanic şi a subliniat rolul extrem de important al suveranei britanice în istoria lumii.

„Sunt profund întristată de trecerea în nefiinţă a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a. În cele peste şapte decenii de domnie, a avut un rol extrem de important în istoria lumii. Devotamentul ei neclintit, pe tot parcursul vieţii, a inspirat generaţii de britanici şi va rămâne în memoria colectivă.

Există o legătură puternică între noi şi Marea Britanie. Suntem alături de Familia Regală şi de poporul britanic în aceste momente dureroase şi le transmitem condoleanţele noastre!", se arată pe pagina de Facebook a Senatului.

Citeste si:
Ianis Hagi și Elena, un Crăciun special. Au devenit soț și soție:...
Ianis Hagi și Elena, un...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Septembrie 2022 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.