India a anunțat că ziua de duminică va fi zi de doliu de stat în memoria Reginei Elisabeta a II-a. Cu această ocazie, drapelul național va fi arborat la jumătate de catarg în toată India. Evenimentele de divertisment din această duminică se vor anula. Președintele Indiei, Droupadi Murmu, vicepreședintele Jagdeep Dhankhar și prim-ministrul Narendra Modi au transmis condoleanțe Casei Regale în legătură cu pierderea Reginei Elisabeta a Marii Britanii.

India declară duminică zi de doliu în memoria Reginei Elisabeta a II-a

India a declarat ziua de duminică drept zi de doliu de stat în memoria reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care a decedat joi, la vârsta de 96 de ani, în Castelul Balmoral din Scoţia.

Autoritățile din India au transmis că drapelul naționalul va fi arborat pe întreg teritoriul țării.

Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, a încetat din viață la 8 septembrie 2022. În semn de respect față de demnitar, guvernul indian a decis că va fi doliu de stat timp de o zi pe 11 septembrie pe întreg teritoriul Indiei, se arată într-un comunicat oficial.

Președintele Indiei, Droupadi Murmu, vicepreședintele Jagdeep Dhankhar și prim-ministrul Narendra Modi au transmis mesaje de condoleanțe Familiei Regale cu trecerea în neființă a Reginei Elisabeta a II-a. Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, oficialii din India, în mesajele adresate Casei Regale, au menționat că Regina Elisabeta a II-a a fost un stâlp al vremurilor, o personalitate plină de compasiune și monarhul a oferit o conducere inspirată națiunii și poporului său.

Retail jobs

Guvernul Indiei a declarat duminică, 11 septembrie 2022, doliu național de o zi, în semn de respect față de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, care a încetat din viață la 8 septembrie 2022. Drapelul național va fi arborat la jumătatea catargului în ziua de doliu pe întreg teritoriul Indiei, pe toate clădirile unde drapelul național este arborat în mod regulat, iar în această zi nu va exista niciun fel de divertisment oficial, a anunțat Ministerul indian de Externe într-un comunicat, relatează Sputnik.

Charles al III-lea este noul Rege al Marii Britanii

​Charles al III-lea a fost proclamat în mod oficial rege de către Consiliu de Succesiune, după ce Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață joi. Ceremonia istorică a avut loc la Palatul St James.

Citeste si:
Care este cauza oficială a morții Reginei Elisabeta a II-a. Ce se...
Care este cauza oficială a...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Septembrie 2022 - 02 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.