Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a anunțat că susține aderarea României, Croației și Bulgariei la spațiul Schengen. Oficialul afirmă că cele trei țări îndeplinesc toate cerințele necesare pentru o aderare deplină.

Scholz susține aderarea României, Croației și Bulgariei la spațiul Schengen

Cancelarul german Olaf Scholz a adeclarat că România, Bulgaria şi Croaţia, îndeplinesc toate condiţiile pentru a deveni membre ale spaţiului Schengen. Această zonă nu are nevoie de paşapoarte, cel mai comod beneficiu spre care tind cele trei state europene.

Oficialul german spune că spațiul Schengen este una dintre cele mai rentabile realizări ale Uniunii Europene.

,,Schengen este una dintre cele mai mari realizări ale Uniunii Europene şi ar trebui să o protejăm şi să o dezvoltăm. Acest lucru înseamnă, de altfel, închiderea decalajelor rămase” , a declarat el, în cadrul unui discurs rostit la Praga.

Cancelarul german afirmă că cele trei țări îndeplinesc toate cerințele pentru a deveni parte din spațiul Schengen. Acesta a mai menționat că susține pe deplin acest pas și va face tot posibilul ca acest scenariu să devină o realitate în viitorul apropiat.

,,Croaţia, România şi Bulgaria îndeplinesc toate cerinţele tehnice pentru o aderare deplină. Voi depune eforturi pentru ca acestea să devină membri cu drepturi depline” , a adăugat cancelarul Germaniei.

România va adera la spațiul Schengen până la sfârșitul acestui an

Premierul României, Nicolae Ciucă, este de părere că România va intra în spațiul Schengen până la finalul acestui an, în urma sprijinului și empatiei de care a dat dovadă la adresa Ucrainei, țară atacată și atrasă într-un conflict militar de către Rusia.

Ciucă este de părere că România este gata de a deveni parte din spațiul Schengen. Acum, ultimul cuvânt rămâne după liderii UE.

„Tot ceea ce am făcut de la începutul conflictului arată că suntem pregătiți să devenim membri Schengen. Ne așteptăm, cu adevărat, ca toți ceilalți lideri ai UE să recunoască tot ceea ce am făcut.” a spus Ciucă în interviul pentru Bloomberg, referindu-se la conflictul din Ucraina.

Citeste si:
Olaf Scholz, vizită în România. Cancelarul Germaniei se va întâlni...
Olaf Scholz, vizită în...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 August 2022 - 02 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.