Într-un interviu pentru Bloomberg, premierul României, Nicolae Ciucă, a declarat că există probabilitatea ca România să adere la spațiul Schengen până la sfârșitul acestui an. România ar urma să renunțe la Mecanismul de Cooperare și Verificare.

România va adera la spațiul Schengen până la sfârșitul acestui an

Premierul României, Nicolae Ciucă, este de părere că România va intra în spațiul Schengen până la finalul acestui an, în urma sprijinului și empatiei de care a dat dovadă la adresa Ucrainei, țară atacată și atrasă într-un conflict militar de către Rusia.

Ciucă este de părere că România este gata de a deveni parte din spațiul Schengen. Acum, ultimul cuvânt rămâne după liderii UE.

„Tot ceea ce am făcut de la începutul conflictului arată că suntem pregătiți să devenim membri Schengen. Ne așteptăm, cu adevărat, ca toți ceilalți lideri ai UE să recunoască tot ceea ce am făcut.” a spus Ciucă în interviul pentru Bloomberg, referindu-se la conflictul din Ucraina.

Retail jobs

Totodată, premierul Ciucă a mai menționat că Bruxelles-ul ar avea de gând să renunțe la Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) în cazul României. Acest mecanism este unul de monitorizare în reformarea sistemului judiciar și eliminarea corupției, una dintre problemele cu care statul român se confruntă de mai mulți ani.

În calitate de argument, Nicolae Ciucă a oferit drept exemplu apărarea comună, ajutorul pe care România l-a oferit Ucrainei de la începutul războiului cu Rusia, dar și despre alocarea a mai mult de 2% din PIB pentru apărare, pentru a asigura securitatea în zonă.

De la începutul războiului dintre Ucraina și Rusia, România a făcut tot posibilul pentru a oferi sprijin și suport refugiaților ucraineni. Statul român a întărit transportul terestru pentru ca ucrainenii să poată ajunge în zone sigure și pentru a primi un minim ajutor. De la începutul conflictului militar, România a găzduit peste un milion de refugiați.

Citeste si:
Președintele Volodimir Zelenski exclude orice negocieri dacă Rusia...
Președintele Volodimir...

La 29 martie 2004, România a aderat oficial la NATO prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice. Aderarea României la Uniunea Europeană a avut loc la data de 1 ianuarie 2007.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 August 2022 - 03 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.