Statele Unite ale Americii (SUA) au informații că Rusia intenționează în curând să lanseze noi atacuri la adresa infrastructurii civile din Ucraina și a instalațiilor guvernamentale, a declarat luni un oficial american.

SUA susține că Rusia plănuiește atacuri asupra infrastructurii Ucrainei

„Avem informaţii că Rusia îşi intensifică eforturile de a lansa atacuri împotriva infrastructurii civile şi a instalaţiilor guvernamentale din Ucraina în zilele următoare. Având în vedere istoricul Rusiei în relaţia cu Ucraina, suntem îngrijoraţi de ameninţarea continuă pe care o reprezintă atacurile ruseşti pentru civili şi infrastructura civilă", a spus oficialul american.

Acesta a mai spus că afirmaţiile se bazează pe informaţii declasificate.

Rusia cere o nouă reuniune a Consiliului de Securitate al ONU asupra centralei nucleare Zaporojie

Rusia a cerut din nou, luni, Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite să organizeze o reuniune marţi în problema centralei nucleare Zaporojie din sudul Ucrainei, informează Reuters şi dpa.

Agenţia de presă britanică a preluat informaţia de la RIA Novosti, care îl citează pe ambasadorul-adjunct al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski. Conform dpa, care citează surse diplomatice, Moscova şi-a justificat noua cerere prin faptul că "forţele ucrainene îşi continuă bombardamentele şi atacurile asupra centralei".

Forţele ruse au ocupat zona din jurul centralei Zaporojie în martie, la scurt timp după ce Rusia a trimis zeci de mii soldaţi în Ucraina. Centrala, încă deservită de personal ucrainean, rămâne aproape de linia frontului şi a fost lovită de obuze de mai multe ori în ultimele săptămâni, ceea ce a stârnit temeri asupra unui dezastru nuclear. Ucraina şi Rusia s-au învinuit reciproc pentru bombardamentele din interiorul şi din jurul complexului de reactoare nucleare din sudul Ucrainei.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

Centrala Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa, cu şase reactoare şi cu o putere netă de 5.700 de megawaţi, are o importanţă strategică în ceea ce priveşte alimentarea Ucrainei cu energie electrică.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 August 2022 - 09 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.