Un grup de cercetători din Italia a descoperit un vaccin anti-cancer care poate declanșa răspunsuri ale sistemului imunitar la tumori și poate crește eficiența medicamentelor utilizate pentru imunoterapie, a anunțat ANSA.

Cercetătorii italieni au descoperit un vaccin anti-cancer

Vaccinul anti-cancer a fost descoperit de o echipă de cercetătorii în domeniul mecanismelor imuno-regulatoare de la Armenise-Harvard din cadrul Institutului Italian de Medicină Genomică (IIGM).

Vaccinul este realizat pe baza unui virus ca un cal troian. Sistemul imunitar este instruit ca să recunoască celulele canceroase pentru a acționa asupra acestora. Echipa de cercetători are sediul la Fundaţia de Oncologie IRCCS din Piemont, la Candiolo, în apropiere de Torino.

Descoperirea făcută de grupul de cercetători a fost descrisă într-o lucrare publicată în jurnalul Science Translational Medicine.

Cercetarea de laborator a fost realizată în colaborare cu o companie italiano-elveţiană de biotehnologie Nouscom.

Vaccinul anti-cancer s-a dovedit a fi eficient, în combinație cu un medicament care este administrat în imunoterapie, în cazul a 12 pacienţi cu un subtip de cancer de colon în faza metastatică.

Șefa laboratorului spune că acest vaccin anti-cancer ar putea deveni o speranță pentru multe vieți. Primele rezultate obținute sunt îmbucurătoare, iar astfel, oamenii de știință vor continua studiile.

„Consider că tehnica de realizare a acestor vaccinuri a fost dovedită în mod clar şi că datele obţinute în primele studii clinice sunt foarte promiţătoare”, a declarat şefa de laborator de la Armenise-Harvard, Luigia Pace.

Aceasta a mai spus că acesta este un prim pas în medicină legat de tratarea cancerului și este un lucru îmbucurător. De acum, cercetătorii sunt și mai motivați să muncească pentru a dezvolta formula și pentru a ajunge la un rezultat și mai bun și eficient pentru pacienții care mai au o speranță de viață.

Citeste si:
Prințul Harry și Meghan Markle după ce au aflat că prințesa de...
Prințul Harry și Meghan...

„Există acum o posibilitate concretă de a crea noi vaccinuri care vor fi eficiente împotriva multor alte tipuri de cancer”, a adăugat cercetătoarea citată de ANSA.

În anul 2020, în jur de 10 milioane de persoane și-au pierdut viața din cauza cancerului, iar România este una dintre țările cele mai afectate de această boală. În țară se înregistrează zilnic câte 140 de decese pe zi.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 August 2022 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.