Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut țărilor din Occident să își închidă hotarele timp de un an pentru cetățenii ruși. Liderul de la Kiev speră că prin acest pas turiștii ruși vor primi cea mai importantă sancțiune.

Zelenski cere țărilor din Occident să își închidă granițele pentru ruși

Președintele Zelenski le cere țărilor din Occident să restricționeze accesul turiștilor ruși în țările lor timp de un an. Această măsură ar veni drept rezultat dacă Rusia continuă să anexeaze mai multe teritorii din Ucraina. Liderul ucrainean spune că rușii ar trebui să trăiască izolați până vor înțelege sensul acestei sancțiuni.

„Rușii ar trebui să trăiască în propria lor lume până când își vor schimba filosofia".

Zelenski susține că sancțiunile deja impuse asupra Rusiei sunt slabe și nu dau rezultate vizibile. Închiderea granițelor pentru cetățenii ruși timp de un an și un embargo total asupra achiziției de energie rusească ar fi o lovitură sub centură pentru Moscova.

Companiilor aeriene rusești li s-a interzis să circule în cea mai mare parte a Europei și a Americii de Nord. Acest lucru a dus la călătorii mai dificile pentru ruși. În rușii sunt liberi să circule în continuare în oricare țară, inclusiv să aplice pentru vizat din SUA. Premierul finlandez, Sanna Marin, este de părere că eliberarea vizelor turistice pentru ruși ar trebui restricționată. Acesta a cerut și o interdicție la nivelul Uniunii Europene.

Măsura cerută de Zelenski ar fi nedreaptă pentru rușii care se opun războiului

Totuși, unii susțin că această măsură ar fi nedreaptă față de rușii care au plecat din țară și care nu susțin politica lui Putin.

„Astfel de distincții nu contează. Indiferent ce fel de ruși sunt... faceți-i să plece în Rusia", a spus Zelenski.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

Liderul de la Kiev susține că doar așa rușii vor înțelege ideea războiului provocat de autoritățile de la Kremlin.

"Atunci vor înțelege. Vor spune: „Acest [război] nu are nimic de-a face cu noi. Întreaga populație nu poate fi trasă la răspundere, nu-i așa?". Se poate. Populația a ales acest guvern și nu se luptă cu el, nu se ceartă cu el, nu strigă la el.", a spus președintele ucrainean.

"Nu vreți această izolare? Spuneți întregii lumi că trebuie să trăiască după regulile voastre. Atunci mergeți și trăiți acolo. Aceasta este singura modalitate de a-l influența pe Putin".

Letonia a anunțat că nu va mai elibera deocamdată vize cetăţenilor ruşi, în contextul războiului din Ucraina pornit de Rusia. Se vor accepta doar cereri de viză de la persoanele care își doresc să participe la înmormântarea unei rude apropiate în Letonia.

Citeste si:
Germania și Franța au respins propunerea de a interzice rușilor să...
Germania și Franța au respins...

Totodată, și Finlanda a decis să limiteze vizele turistice pentru ruși. Zborurile din Rusia către UE au fost oprite după începerea invaziei rusești în Ucraina, în data de 24 februarie.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 August 2022 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.