Primele simptome ale acestei boli sunt o febră puternică, umflarea ganglionilor limfatici şi o erupţie cutanată asemănătoare varicelei.
”Suntem pregătiţi să ne ridicăm cu un nivel reacţia împotriva viruslui şi îi îndemnăm pe toţi americanii să ia variola maimuţei în serios şi să facă ceea ce este necesar pentru a ne ajuta în lupta împotriva virusului”, anunţă secretarul american al Sănătăţii Xavier Becerra, potrivit News.ro.
Potrivit datelor de miercuri, numărul de cazuri a depăşit 6.600 în SUA.
Guvernul SUA a distribuit în iulie 156.000 de doze de vaccin pentru variola maimuţei la nivel naţional. De asemenea, a comandat încă 2,5 milioane de doze de vaccin de la compania Bavarian Nordic.
OMS a realizat un prim profil al pacientului infectat cu variola maimuței
Cel mai des întâlnit profil este cel al unui bărbat de sub 40 de ani, care locuiește în Europa, are relații sexuale cu bărbați și prezintă erupții cutanate pe tot corpul și febră.
Cu 81,6% dintre cele 6.027 de cazuri înregistrate la nivel mondial, Europa rămâne de departe cea mai afectată regiune de valul actual de cazuri de variola maimuţei, depistat în luna mai în afara ţărilor din Africa Centrală şi de Vest, unde virusul este endemic.
Germania, Regatul Unit și Spania sunt cele mai afectate teritorii din lume, cu peste 1.000 de cazuri fiecare. În jur de 99,5% dintre pacienții care și-au exprimat sexul sunt bărbați, cu vârsta medie de 37 de ani, potrivit statisticilor OMS.
Totodată, 60% dintre bolnavii care au furnizat informații despre orientarea lor sexuală, aproape o treime din numărul total de persoane infectate, se identifică drept homosexuali, bisexuali sau bărbați care au relații intime cu bărbați, conform raportului.
Boala din familia variolei, considerată mult mai puțin periculoasă, anume variola maimuței, se vindecă, de regulă, de la sine, după două sau trei săptămâni de la infectare.
Evgheni Prigojin a murit, după ce avionul în care se afla s-a...

Cum a început epidemia
Investigațiile sunt în curs de desfășurare, dar pentru moment se cunoaște că cele mai multe cazuri sunt depistate prin intermediul serviciilor de supraveghere a bolilor cu transmitere sexuală.
Acest lucru este neobișnuit și se fac investigații suplimentare pentru a determina sursa probabilă de infecție, ce evenimente ar fi putut contribui la amplificarea transmiterii și cum să se limiteze răspândirea ulterioară.
Despre autor:

Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Cum putem să fim ”fashionable” fără să facem mai mult rău planetei
Sursa: green.start-up.ro
-
Sebastian Doroftei, Codezilla: Cum crești un business sănătos în servicii IT
Sursa: start-up.ro
-
Tarot online: De ce s-a distanțat de tine?
Sursa: kudika.ro
-
Manichiura iernii este MANICHIURA ALBĂ inspirată de acest anotimp! 25 de...
Sursa: garbo.ro
-
Câștigătorii Future Banking Gala 2023
Sursa: futurebanking.ro
-
Începe SGR în România: tot ce trebuie să știi despre garanția de 50 de bani
Sursa: retail.ro
-
Papa l-a lăsat fără salariu și apartament pe un preot anti-gay
Sursa: wall-street.ro