În Europa au fost înregistrate primele decese ale unor bolnavi infectați cu variola maimuței. Autoritățile din Spania au anunțat că au suferit decesul mai multor persoane care au fost infectate cu variola maimuței. Momentan nu se cunoaște dacă decesul a fost provocat de virus, deoarece pacienții sufereau și de alte afecțiuni.

Primele decese din Europa la persoane infectate cu variola maimuței

Din luna mai până acum, la nivel mondial au fost înregistrate șapte decese, primele cinci fiind înregistrate în Africa, unde boala este endemică şi a fost depistată în 1970 pentru prima dată la om.

În Brazilia, un bărbat în vârstă de 41 de ani, infectat cu variola maimuței, a decedat joi la Belo Horizonte, a anunţat, vineri, Secretariatul de Stat pentru Sănătate din statul Minas Gerais. Bărbatul era monitorizat în spital pentru alte afecţiuni clinice grave.

„Este important de subliniat că avea comorbidităţi grave pentru a nu provoca panică în rândul populaţiei. Mortalitatea (n. red. - a acestei boli) rămâne foarte scăzută”, a declarat un responsabil din domeniul sănătăţii, care a explicat că pacientul urma un tratament pentru cancer.

Ministerul Sănătăţii din Spania a anunţat, vineri, primul deces al unui pacient care era infectat cu acest virus. Autoritățile spaniole nu au menționat nici cauza, nici data decesului. Spania este una dintre ţările care a înregistrat cele mai multe cazuri de variola maimuţei din lume, circa 4.298 de cazuri. Cu aceeași problemă se confruntă și Marea Britanie, și Germania.

Sâmbăta trecută, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat variola maimuţei urgență sanitară globală, având cel mai înalt nivel de alertă, după ce s-au înregistrat aproximativ 16.000 de cazuri în 75 de țări, dintre care cinci mortale.

Simptomele variolei maimuței

Simptomele sunt adesea ușoare, deși leziunile pot fi pruriginoase sau dureroase. Acestea includ erupții cutanate veziculoase ori leziuni pe orice parte a corpului, inclusiv în contextul actual particular, în jurul organelor genitale și anusului, febră, durere în gât, ganglioni limfatici umflați și leziuni la nivelul gurii și ochilor.

Citeste si:
România înregistrează un nou caz de variola maimuței. Totalul...
România înregistrează un nou...

Vaccinul contra variolei maimuței

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat anterior că vaccinul împotriva variolei maimuței va ajunge în România ca și în alte state membre ale Uniunii Europene. România va primi pentru început un lot de aproximativ 2.000 de doze de ser.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Iulie 2022 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.