Variola maimuței se extinde din ce în ce mai mult la nivel global, iar tot mai multe state se arată îngrijorate de acest val de infectare. În timp ce în Marea Britanie, Germania și Spania s-au înregistrat cele mai multe cazuri de infectare, Australia declară variola maimuței urgență medicală la nivel național.

Țara în care variola maimuței a devenit urgență medicală

Autoritățile din Australia au declarat joi că răspândirea variolei maimuței este considerată acum "o boală transmisibilă de importanță națională", după ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat variola maimuței ca fiind o urgență sanitară globală. OMS este îngrijorată de situația la nivel mondial care avansează cu fiecare zi tot mai mult.

Medicul-șef Paul Kelly a declarat că în Australia a fost activat Centrul Național de Incidente cu scopul de a spori coordonarea între statele și teritoriile Australiei pentru o mai bună gestionare a epidemiei de variola maimuței.

Medicul a precizat că la nivel național au fost înregistrate 44 de cazuri de variola maimuței, cele mai multe dintre acestea fiind depistate la persoanele care au mers în călătorii internaționale. Anul acesta, în lume au fost înregistrate 20.311 cazuri de variola maimuței în 71 de țări. Specialistul a mai precizat că virusul este mai puțin dăunător și mult mai puțin transmisibil față de virusul COVID-19.

Variola maimuței în România

Printre cele mai afectate țări de variola maimuței se numără Marea Britanie, Germania și Spania. La momentul actual, România a depășit pragul de 20 de cazuri confirmate de infectare cu variola maimuței.

Simptomele variolei maimuței

Simptomele sunt adesea ușoare, deși leziunile pot fi pruriginoase sau dureroase. Acestea includ erupții cutanate veziculoase ori leziuni pe orice parte a corpului, inclusiv în contextul actual particular, în jurul organelor genitale și anusului, febră, durere în gât, ganglioni limfatici umflați și leziuni la nivelul gurii și ochilor.

Vaccinul contra variolei maimuței

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat anterior că vaccinul împotriva variolei maimuței va ajunge în România ca și în alte state membre ale Uniunii Europene. România va primi pentru început un lot de aproximativ 2.000 de doze de ser.

Citeste si:
România înregistrează un nou caz de variola maimuței
România mai înregistrează un...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Iulie 2022 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.