Rusia a declarat că forțele sale au preluat marți controlul celei mai mari centrale electrice de cărbune din Ucraina, situată aproape de orașul Svitlodarsk, în regiunea estică Doneţk, epicentrul confruntărilor între forţele Kievului şi trupele ruse şi ale separatiştilor proruşi.

Rusia susține că a capturat cea mai mare centrală electrică pe cărbune din Ucraina

Media separatiştilor proruşi din Doneţk au difuzat imagini cu presupuşi mercenari ai grupului Wagner în faţa clădirii administrative a centralei electrice, dar afirmaţia ruşilor nu a putut fi verificată în mod independent. În acest timp, alte informații sugerau că luptele din jurul centralei mai continuau, potrivit DPA.

Statul Major ucrainean nu a menţionat această centrală electrică în buletinul său asupra situaţiei de pe front dat publicităţii marţi seara, deşi consemna lupte în jurul localităţii Semigoria din apropiere.

Armata ucraineană a reușit să respingă atacurile de-a lungul liniei frontului în regiunile Donețk și Harkov marți, a transmis înaltul comandament ucrainean. Rusia a spus că forțele moscovite au omorât mai multe zeci de combatanți străini, majoritatea polonezi, în cursul unui atac împotriva unei unități a Legiunii străine internaționale din Ucraina în apropiere de localitatea Konstantinovka, în regiunea Doneţk.

Legiunea internaţională, care luptă alături de armata ucraineană, furnizează rareori date cu privire la pierderile sale şi nu oferă informații despre combaterea unităților sale de voturi.

Kievul a primit lansatoare de rachete și obuziere din Germania

Forţele aeriene ale Rusiei au bombardat poziţii militare ucrainene în apropiere de localitatea Zaiţevo, în regiunea Doneţk, conform purtătorului de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov. Oficialul a mai spus că loviturile cu rachete au provocat pierderi grele unei divizii ucrainene de artilerie în apropierea oraşului Nikolaev (Mikolaiv), în sud.

În vreme ce Ucraina continuă să ceară armament mai puternic pentru a se apăra de atacurile ruseşti, Kievul a primit mai multe lansatoare de rachete multiple şi trei obuziere autopropulsate din Germania, potrivit ministrului german al apărării, Christine Lambrecht. Această livrare a survenit la o zi după sosirea în Ucraina a primului lot de tancuri germane Gepard (Leopard).

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

Autoritățile din regiunea Donețk au informat marți că războiul a sfârșit viețile a 642 de civili și a rănit peste 1.600 numai în zona controlată de Kiev în regiunea Donețk. În zona aflată sub control rusesc în Doneţk, aproape 760 de civili au fost ucişi şi peste 2.400 răniţi, potrivit autorităţilor locale. Cifrele niciuneia dintre părţi nu au putut fi verificate în mod independent.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Iulie 2022 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.