Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat miercuri că obiectivele geografice ale „operațiunii militare speciale” a Rusiei în Ucraina s-au schimbat. Oficialul susține că acestea nu se mai limitează la regiunea estică Donbas, ci cuprind mai multe teritorii din Ucraina.

Obiectivele geografice ale „operațiunii militare speciale” ale Rusiei în Ucraina s-au schimbat

Ministrul SergheiLavrov a anunțat că Rusia și-a schimbat obiectivele geografice ale operațiunii militare speciale din Ucraina. Oficialul a precizat că obiectivele Rusiei se vor extinde și mai mult în cazul în care Occidentul va livra în Kiev arme cu rază lungă de acțiune.

În dimineața zilei de 24 februarie, atunci când Rusia a invadat Ucraina, președintele rus, Vladimir Putin, a negat că invazia forțelor armate ruse ar avea drept scop ocuparea teritoriilor ucrainene, afirmând că scopul său este de a demilitariza și denazifica țara. Declarația lui Putin a fost respinsă de autoritățile de la Kiev și de Occident ca fiind un pretext pentru un război de expansiune de tip imperial.

După ce armata rusă a eșuat în încercarea de a cuceri capitala Ucrainei, Ministerul rus al Apărării a declarat la data de 25 martie că prima parte a operațiunii speciale a fost finalizată și că în continuare se vor concentra pe „atingerea obiectivului principal, eliberarea Donbasului".

După aproape patru luni mai târziu de la izbucnirea războiului, forțele armate ruse au cucerit regiunea Lugansk, una dintre cele două regiuni care formează Donbasul, dar rămâne departe de a o captura în totalitate pe cealaltă, Donețk.

Chiar și așa, soldații ruși au reușit să acapareze teritorii mult dincolo de Donbas, în special în regiunile sudice Zaporojie și Herson, și continuă să înainteze în teritoriu și să lanseze atacuri cu rachete asupra orașelor din Ucraina pentru a cuceri cât mai multe teritorii posibile.

Citeste si:
Serghei Lavrov, amenințări la adresa R. Moldova: „Ar putea avea...
Serghei Lavrov, amenințări la...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Iulie 2022 - 06 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.