Țările din diferite colțuri ale lumii au început să înregistreze cazuri tot mai multe de infectare cu coronavirus. Acesta ar pute a fi un nou val de COVID-19. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) trage un semnal de alarmă și cere țărilor să reintroducă obligativitatea purtării măştii de protecţie.

OMS cere țărilor să reintroducă obligativitatea purtării măștilor de protecție

Organizaţia Mondială a Sănătăţii atenționează că virusul COVID-19 a reapărut cu un nou val, iar numărul deceselor la nivel mondial este în continuă creștere. OMS a recomandat guvernelor să ia în considerare reintroducerea obligativității purtării măştii de protecţie şi ventilarea spaţiilor închise pentru a stopa acest val pe cale să se extindă din nou.

Şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că subvariantele Omicron continuă să facă victime și să provoace decese în întreaga lume.

O mare parte din țările din întreaga lume au renunțat aproape la toate restricțiile privind protecția contra coronavirusului, însă directorul general al organizaţiei a amintit că pandemia „nu este nici pe departe încheiată".

„Sunt îngrijorat de faptul că numărul cazurilor de COVID-19 continuă să crească - punând o presiune suplimentară asupra sistemelor de sănătate şi a lucrătorilor din domeniul sănătăţii, care sunt încorsetaţi. Sunt, de asemenea, îngrijorat de tendinţa de creştere a numărului de decese", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de Sky News.

Centaurus este noua varinată de COVID-19

Printre variantele şi subvariantele urmărite de experții OMS se numără și BA.2.7, variantă care a fost descoperită pentru prima dată în India în luna mai. Supranumită Centaurus, oamenii de ştiinţă spun că există pericolul ca această variantă să se răspândească foarte rapid şi să nu aibă efect vaccinurile, imunitatea și infectările anterioare.

Citeste si:
Cutremurul din Turcia și Siria. Bilanțul deceselor a depășit 21.000...
Cutremurul din Turcia și...

Vârful valului 6 al pandemiei de COVID-19 se apropie

Luni, la nivel național, autoritățile au redeschis aproape 4.500 de centre de testare. Și centrele de evaluare COVID-19 vor fi repuse în funcțiune, după ce ultima raportare a Grupului de Comunicare Strategică (GCS) a arătat că, în ultima săptămână, au fost înregistrate aproape 15.000 de cazuri noi.

„Avem, în momentul de față, în circuitul COVID-19, cinci secții care nu sunt de Terapie Intensivă plus secția de Terapie Intensivă”, a declarat Adrian Marinescu, medic infecționist - Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Iulie 2022 - 01 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.