Boris Johnson a anunțat că va demisiona din funcția sa de prim-ministru al Marii Britanii. Această declarația a dat naștere discuțiilor și unei curse pentru poziția de prim-ministru. Deputatul conservator britanic Tom Tugendhat a anunțat joi seară că intenționează să îi ia locul lui Boris Johnson.

Cine ar putea fi noul prim-ministru al Marii Britanii

Potrivit unui articol de opinie publicat în Daily Telegraph, Tom Tugendhat, şeful Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului, a declarat că intenționează să preia funcția lui Boris Johnson și își dorește să adune o "coaliţie largă" pentru un "nou început".

Boris Johnson și-a anunțat cu câteva zile în urmă intenția de a demisiona și a decis să rămână în Downing Street până când succesorul său va fi ales în fruntea Partidului Conservator. La scurt timp de la anunțul făcut de oficialul britanic, alţi membri ai partidului au și anunțat că vor candida pentru postul care rămâne liber. Suella Braverman, procuror general, responsabilă cu consilierea juridică a guvernului, a transmis miercuri seară la televiziune că va candida pentru funcția de prim-ministru a Marii Britanii.

Susţinătorul Brexit-ului, Steve Baker, din aripa dreaptă a Partidului Conservator, a declarat și el că se gândește serios să candideze pentru acest post. Totodată, fostul ministru al sănătăţii Sajid Javid, care şi-a dat demisia din Guvern marţi şi ministrul transporturilor, Grant Shapps, se gândesc să își depună candidaturile pentru funcția de prim-ministru.

Cu siguranță pe parcurs vor mai apărea și ale candidaturi, iar „lupta” va fi una strânsă între atâția candidați.

Boris Johnson și-a anunțat demisia din funcția de prim-ministru al Marii Britanii

Recent, Boris Johnson a anunțat că își va da demisia din funcția de prim-ministru al Marii Britanii. Oficialul a vorbit cu președintele Comitetului Conservator din 1922, Sir Graham Brady, și a fost de acord să demisioneze. Potrivit unei surse din interiorul Downing Street, un nou lider conservator va prelua funcția în urma conferințe a partidului din luna octombrie.

Citeste si:
Rishi Sunak va fi numit premier al Marii Britanii de către regele...
Rishi Sunak va fi numit...

Demisia lui Johnson vine după ce mai mulți miniști din cabinetul său și-au dat demisiile. Ultima demisie a fost cea a ministrului Educației, Michelle Donelan, care a venit la doar 36 de ore de la preluarea funcției.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Iulie 2022 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.