Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că Ucraina ar trebui să devină cea mai liberă, cea mai modernă și cea mai sigură țară din Europa. Într-un mesaj video, liderul de la Kiev îndeamnă la reconstrucția statului care a avut de suferit enorm de pe urma războiului declanșat de Rusia.

Zelenski, despre viitorul Ucrainei în Europa

Într-o intervenție video, liderul ucrainean a vorbit despre rolul din viitor al Ucrainei în Europa.

„Ucraina trebuie să devină cea mai liberă, mai modernă şi mai sigură ţară din Europa” a declarat Zelenski.

Zelenski afirmă că nu este neapărat nevoie să se aștepte încetarea războiului cu forțele armate ruse pentru a începe procesul de reconstrucție a infrastructurii distruse din Ucraina. De asemenea, liderul de la Kiev spune că ar trebui să să înceapă de acum pregătirile pentru sezonul de iarnă, deoarece zeci de mii de locuințe și blocuri în care locuiau ucrainenii au fost complet distruse. Zelenski spune că măcar trebuie să se asigure surse de energie fiabile.

În ceea ce privește economia Ucrainei, părți importante au fost oprite din cauza războiului cu Rusia, iar reconstrucția țării ar trebui să presupună mai mult decât pur şi simplu reconstrucția clădirilor.

Volodimir Zelenski a menționat și despre recentele victorii ale armatei ucrainene în fața forțelor armate ruse din regiunea Donbas. Soldații ucraineni au fost nevoiți să se retragă dumunică din orașul ucrainean Lisiciansk, în timp ce armata rusă a preluat controlul asupra regiunii Lugansk, unde se duc lupte grele de săptămânile de zile.

Președintele Ucrainei a subliniat că armata ucraineană provoacă pierderi zilnice trupelor armate ruse.

"Trebuie să le zdrobim. Chiar dacă acest lucru va necesita timp şi un "efort supraomenesc", nu există alternativă la aceasta dacă vrem să fim siguri că Ucraina are un viitor, a punctat Zelenski.

Șeful spionajului militar ucrainean, despre când se va încheia războiul declanșat de Rusia în Ucraina

Șeful spionajului ucrainean, Kirilo Budanov, a declarat într-un interviu acordat luni publicației ucrainene RBC-Ukraina că războiul se va încheia, cel mai probabil, anul următor, când trupele ucrainene vor ajunge la frontiera de stat a Ucrainei din 1991, recuperând teritoriile ocupate.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

„Către sfârşitul anului, să zicem, intensitatea ostilităţilor se va reduce destul de mult. Dar acesta nu va fi încă sfârşitul, este important să înţelegeţi corect ceea ce spun”, a afirmat Budanov în interviul pentru RBC-Ukraina.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Iulie 2022 - 01 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.