Italia se luptă cu una dintre cele mai grave secete înregistrate în ultimele decenii. Din acest motiv, conducerea orașelor Verona și Pisa au luat decizia de a restricționa consumul de apă. Hotărârea ar putea intra în vigoare de luni împreună cu un set de măsuri federale.

Orașele Verona şi Pisa restricționează consumul de apă

Verona este un oraș situat în nordul Italiei, fiind o atracție turistică extrem de cunoscută. De curând, autorităţile locale au anunțat că apa de la robinet poate fi utilizată doar în scopuri domestice şi pentru curăţenia şi igiena personală.

Italienii nu au voie să îşi ude grădinile, parcelele de teren şi terenurile de sport, să îşi spele maşinile sau să îşi umple piscinele între orele 06:00 şi 21:00. În afara acestor ore, locuitorii orașului au fost rugaţi să nu folosească apa de la robinet pentru aceste treburi.

Măsurile date de autorități vor rămâne în vigoare până pe 31 august, iar persoanele care nu le vor respecta vor fi amendați cu până la 500 de euro.

Aceleași măsuri vor intra în vigoare din 11 iulie și în oraşul Pisa din regiunea Toscana. Apa potabilă va fi restricționată și acolo în scopul utilizării acesteia pentru activităţile gospodăreşti.

Stare de urgență în Italia

De o perioadă bună, Italia se confruntă cu o vreme și niște temperaturi caniculare, iar precipitații nu sunt. Cel mai lung fluviu din Italia, fluviul Po, a secat în anumite zone şi a înregistrat cele mai scăzute niveluri ale sale din ultimii 70 de ani.

Localitățile din nordul Italiei au luat în serios măsura de raționalizare a apei potabile de frică că vor rămâne fără. Între timp, în oraşe precum Milano au fost oprită apa din fântânile de mari dimensiuni.

Mai multe regiuni din Italia au cerut autorităţilor de la Roma să declare stare de urgenţă în țară pentru a putea permite acordarea unor ajutoare financiare suplimentare şi aplicarea unor măsuri de apărare civilă.

Citeste si:
Seceta din Europa crește riscul inflației la alimente. Care sunt...
Seceta din Europa crește...

Prim-ministrul Mario Draghi a anunţat că unele decizii ar putea fi anunțate chiar luni, atunci când Guvernul pe care îl conduce va discuta despre un plan de urgenţă ce cuprinde regiunile care au fost cel mai mult afectate de seceta din țară.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Iulie 2022 - 07 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.