Un cutremur cu magnitudinea 6,1 pe Richter a zguduit miercuri mai multe zone dens populate din Afganistan şi Pakistan, conform Institutului American de Geofizică (USGS).

UPDATE: Autoritățile din provincia afgană Paktika au declarat pentru BBC că cel puțin 1.000 de oameni au murit și alți 1.500 sunt răniți. Bilanțul nu este însă final, iar numărul victimelor crește de la oră la oră.

UPDATE: Bilanţul cutremurului care a lovit sud-estul Afganistanului a ajuns la cel puţin 920 de morţi, potrivit AFP.

UDPATE: Noul bilanț indică cel puțin 280 de morți. Majoritatea deceselor confirmate au avut loc în provincia Paktika, din estul Afganistanului, unde 255 de persoane au fost ucise şi peste 200 au fost rănite, a declarat oficialul Ministerului de Interne, Salahuddin Ayubi.

Până la acest moment, autoritățile au raportat 250 de morți și alte câteva sute de răniți. Seismul s-a produs la o distanţă de aproximativ 44 kilometri de oraşul Khost, în sud-estul Afganistanului, la o adâncime de 51 de kilometri, potrivit USGS, relatează Agerpres.

Cutremur puternic în Afganistan. Cel puțin 900 de oameni au murit

Cutremurul a fost resimţit pe o rază de aproximativ 500 de kilometri de aproximativ 119 milioane de locuitori din Pakistan, Afganistan şi India, a precizat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) într-un mesaj pe Twitter.

„Din nefericire, noaptea trecută a avut loc un cutremur puternic în patru districte din provincia Paktika, care a ucis și rănit sute de compatrioți ai noștri și a distrus zeci de case. Îndemnăm toate agențiile de ajutorare să trimită imediat echipe în zonă pentru a preveni alte catastrofe”, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al guvernului, Bilal Karimi.

Seismul a fost resimţit în capitala Afganistanului, Kabul, precum şi în capitala Pakistanului, Islamabad.

Citeste si:
Cinci cutremure în România, în doar două ore. Ce magnitudini au...
Cinci cutremure în România,...

Dezastrul survine în contextul în care Afganistanul trece printr-o criză economică severă de la preluarea puterii de către talibani, în august anul trecut, scrie Hotnews.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Iunie 2022 - 09 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.