O persoană a ajuns la spital în urma atacului aerian asupra orașului Kiev de duminică dimineața.

Kievul este bombardat din nou de ruși

Primarul Kievului a declarat că s-au reluat bombardamentele asupra capitalei Ucrainei. În urma atacurilor de duminică o persoană a fost spitalizată. Vitali Klitschko a declarat că victima a fost rănită în timpul atacului aerian.

Primarul a menționat că nicio persoană nu a decedat în urma bombardamentelor.

„Referitor la exploziile din această dimineață din districtele Darnutskyi și Dniprovskyi din capitală, în prezent nu există persoane decedate în urma loviturilor cu rachete asupra infrastructurii. O victimă a fost spitalizată", a anunțat Klitschko pe Telegram, potrivit CNN.

Primarul Kievului a mai menționat că serviciile orașului funcționează în continuare în zonele afectate. Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat că Rusia continuă să lanseze rachete și lovituri aeriene asupra infrastructurii militare și civile din Ucraina, în special în capitala țării, Kiev.

”Rușii vor lovi orașele mari, pentru a menține forțele ucrainene în apărare în aceste orașe, și a pune armata Ucrainei în imposibilitatea de a trimite trupe suplimentare în Donbass.”, a declarat generalul Virgil Bălăceanu.

Acesta a mai menționat că soldații ruși vor lovi în continuare în teritoriul ucrainean până nu vor distruge totul din calea lor și nu vor pune stăpânire pe teritoriile statului ucrainean.

Cea mai veche biserică de lemn din Ucraina a fost distrusă de ruși

În urma bombardamentelor date de soldații ruși cea mai veche biserică de lemn din Ucraina a luat foc. Biserica Tuturor Sfinților a Sfintei Adormiri Sviatohirsk Lavra din orașul Sviatohirsk, regiunea Donețk avea o vechime de peste 100 de ani.

Biserica Ortodoxă Ucraineană a anunțat despre tragicu incendiu care a mistuit cea mai veche biserică din Ucraina. Autoritățile dau vina pe soldații ruși care au bombardat regiunea și au distrus lăcașul sfânt.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

„La 4 iunie 2022, ca urmare a ostilităților, un incendiu de proporții a izbucnit la Biserica All Saints Skete of the Holy Dormition Sviatohirsk Lavra. Flăcările au cuprins complet biserica”, a anunțat Biserica Ortodoxă Ucraineană.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Iunie 2022 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.