În urma bombardamentelor date de soldații ruși cea mai veche biserică de lemn din Ucraina a luat foc. Biserica Tuturor Sfinților a Sfintei Adormiri Sviatohirsk Lavra din orașul Sviatohirsk, regiunea Donețk avea o vechime de peste 100 de ani.

O biserică veche de 100 de ani din Ucraina a fost incendiată de ruși

Biserica Ortodoxă Ucraineană a anunțat despre tragicul incendiu care a mistuit cea mai veche biserică din Ucraina. Autoritățile dau vina pe soldații ruși care au bombardat regiunea și au distrus lăcașul sfânt.

„La 4 iunie 2022, ca urmare a ostilităților, un incendiu de proporții a izbucnit la Biserica All Saints Skete of the Holy Dormition Sviatohirsk Lavra. Flăcările au cuprins complet biserica”, a anunțat Biserica Ortodoxă Ucraineană.

Momentan nu există informații despre morți sau răniți în urma acestui incident. După ce pe rețelele de socializare au devenit virale imagini și clipuri video în care se vede cum biserica arde ca o torță, consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak a spus că biserica a fost transformată în adăpost pentru ucrainenii care se ascundeau de ostilitățile soldaților ruși

„Un rânjet al «lumii barbare ruse», pentru care nimic nu e sfânt. Ucraina va respinge diavolul înapoi, în spatele Cortinei de Fier”, a scris Mihailo Podoliak într-o postare pe Twitter, alături de imagini cu biserica arzând violent.

Multiple atacuri în zona orașului Sviatohirsk

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, forțele armate de la Kremlin au lansat atacuri de mai multe ori asupra regiunii din Donețk unde se află biserica. În urma bombardamentelor din 30 mai câțiva călugări ai bisericii și-au pierdut viața.

La 4 mai, soldații ruși au lansat un atac aerian asupra Bisericii Tuturor Sfinților a Sfintei Adormiri Sviatohirsk Lavra din regiunea Donețk, în urma căruia 7 persoane au fost rănite. Iar la 13 martie loviturile aeriene ale armatei ruse s-au îndreptat spre aceeași zonă avariind mănăstirea, iar persoanele care se adăposteau în biserică au fost rănite.

Citeste si:
Finlanda a început să ridice un gard la graniță cu Rusia
Finlanda a început să ridice...Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Iunie 2022 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.