Mare sărbătoare în Regatul Unite al Marii Britanii. Regina Elisabeta a II-a sărbătorește jubileul de Platină, 70 de ani de domnie. Britanicii vor sărbători timp de 4 zile și se vor distra la diverse evenimente.

70 de ani de domnie a Reginei Elisabeta a II-a

De joi până duminică se vor desfășura diverse evenimente cu ocazia jubileului de platină a unuia dintre cei mai longevivi monarhi. Englezii se vor bucura de un moment istoric.

Joi, de la orele prânzului va avea loc evenimentul Trooping the Colour. Peste 1.400 de soldați, 400 muzicieni și 200 de cai vor participa la parada tradițională care va deschide oficial evenimentul. Parada va începe la Buckingham Palace și vor participa și membrii Familiei Regale, pe cal şi în trăsuri. Ceremonia se va încheia cu un survol executat de aeronave ale Forțelor Aeriene Regale. În momentul survolului, membrii Familiei Regale și Regina vor asista din balconul Palatului Buckingham.

Tot joi va avea loc și evenimentul Platinum Jubilee Beacons: lanțurile de torțe, care erau folosite în trecut drept mijloc de comunicare, au devenit acum un simbol al unității. În anul 1897, la Jubileul de Diamant al Reginei Victoria a avut loc pentru prima dată ceremonia torțelor. Evenimente asemănătoare au mai avut loc în 1977, 2002 şi 2012, la Jubileurile de Argint, Aur şi Diamant, şi în anul 2016, când Regina și-a celebrat a 90-a aniversare.

Vineri va avea loc o slujbă la Catedrala St. Paul din Londra. Sâmbătă, se va desfășura a 243-a ediţie a prestigiosului Derby Epsom, eveniment la care este așteptată și Regina, însă nu se știe încă dacă va fi prezentă. Ziua de sâmbătă va continua cu un fabulos concert la Palatul Buckingham, unde vor participa 22.000 de persoane, printre care și vedete precum: Alicia Keys, Queen + Adam Lambert, Diana Ross şi Andrea Bocelli. Duminică, milioane de britanici sunt așteptați să participe la mii de dejunuri de cartier şi petreceri rurale în cinstea Reginei.

Regina își va cunoaște strănepoata

Se așteaptă ca la marele eveniment să participe aproximativ 15 milioane de britanici. În decursul celor patru zile în care vor avea loc evenimentele, domeniile private ale Reginei vor fi deschise pentru public larg, moment destul de rar.

Citeste si:
7 lucruri ciudate despre Familia Regală britanică
7 lucruri ciudate despre...

Este o zi mare și plină de emoții pentru Regina Elisabeta a II-a, deoarece acesta își va cunoaște pentru prima dată strănepoata, pe Lilibet, fiica Prințului Harry și a lui Meghan Markle. Micuța va sosi pentru prima dată la palat. Cu această ocazie specială, Regina și-a alocat mai mult timp pentru a petrece alături de strănepoata sa.

După recomandările medicilor, Regina Elisabeta a II-a nu va lua parte la toate evenimentele din cele patru zile. Cele mai multe dintre sarcinile jubileului vor fi repartizate unor membri ai familiei regale, printre care prințul William şi soția sa, Kate.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Iunie 2022 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.