Despre Casa Regală britanică știe toată lumea. Viața lor este urmărită și discutată de oameni din diferite colțuri ale lumii. Chiar dacă viața lor pare una de vis, aceștia au niște lucruri care pot părea ciudate la prima vedere. Poate pentru că nu suntem obișnuiți cu ele, însă pentru ei sunt o normalitate.

Regina Elisabeta a II-a își sărbătorește două zile de naștere

Adevărata zi de naștere a Maiestății Sale este pe 21 aprilie și atunci îi place să petreacă timp cu familia. Ziua de naștere „oficială” a reginei este în a doua zi de luni a lunii iunie și este marcată de paradele din capitala Angliei.

În 1748, regele George al II-lea, care era născut în octombrie, a decis să-și stabilească propria zi de naștere în perioada marșului militar anual de vară. De atunci, acest lucru a devenit o tradiție în Familia Regală.

Membrii familiei regale nu pot fi atinși

Această regulă există de foarte mulți ani potrivit căreia nimeni nu are voie să-i atinsă pe membrii Familiei Regale, în afară de un alt membru. În zilele noastre se pare că uneori această regulă este încălcată. În anul 2009, Michelle Obama a îmbrățișat-o pe regina Elisabeta a II-a la Palatul Buckingham. Chiar dacă acest lucru este total interzis, se pare că Regina nu a fost împotrivă.

Nu se poate accede la Tron dacă o persoană se căsătorește cu un membru al Familiei Regale

Cei care visează că se vor căsători cu un membru al Casei Regale și vor putea urca pe tron se înșeală amarnic. Regula spune că dacă te-ai căsători cu un monarh, titlul tău va fi de regină sau de rege-consort, însă niciodată nu vei avea statut de conducător.

Membrii Familiei Regale nu dau autografe

Dacă își doreai să obții un autograf din partea prințului Charles sau chiar al reginei Elisabeta, nu îți fă speranțe deșarte deoarece acest lucru nu va fi posibil. Membrii Casei Regale nu au voie să semneze autografe, pentru ca nu cumva cineva să se folosească de semnătura lor.

Regina nu are nevoie de pașaport

În cazul în care nu știai, toate pașapoartele din Regatul Unit sunt emise în numele Majestății Sale. Prin urmare, Regina Elisabeta a II-a nu are nevoie de un pașaport pentru a călători. Regina este unul dintre singurii oameni din lume care nu are nevoie de pașaport pentru călătoriile internaționale.

Citeste si:
Regina Elisabeta a II-a a murit la 96 de ani. Reacții
Regina Elisabeta a II-a a...

Regina a inventat o rasă de câini

Regina adoră câinii din rasa corgi, iar atunci când unul dintre ei s-a împerecheat cu un teckel, acest lucru a dat naștere unei noi specii de câine de rasă mixtă Dorgi. Datorită loialității, inteligenței și prieteniei lor, se spune că aproape toți Dorgi-ul sunt extrem de adorabili și iubitori.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 Iulie 2022 - 02 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.