Veste bună pentru turiștii care își doresc să viziteze Italia. Autoritățile de la Roma au anunțat că renunță la restricțiile COVID-19 începând de miercuri.

Italia renunță la restricțiile anti-COVID-19

Ministerul Sănătății din Italia a anunțat că ordonanţa de guvern care este aplicată în cazul acestei obligativităţi expiră marţi şi nu va mai fi reînnoită. Guvernul de la Roma a relaxat treptat restricțiile anti-COVID-19 în funcție de evoluția cazurilor de infectare și după ce starea de urgență sanitară a expirat la sfârşitul lunii martie.

Certificatul digital COVID, rezultatele negative ale testelor PCR sau dovada trecerii prin boală nu vor mai fi solicitate la intrarea în localuri sau în atracțiile turistice. Totuși, italienii continuă să mențină în continuare obligativitatea măștii de protecție în transportul public, în spitale şi în azilurile pentru vârstnici.

Cu o populație de aproximativ 60 de milioane de locuitori, numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a scăzut considerabil în ultimele săptămâni. Luni, autorităţile de la Roma au înregistrat puțin peste 7.500 de noi cazuri de infectare într-un interval de 24 de ore şi în jur de 60 de decese asociate cu virusul COVID-19.

Potrivit site-ului Our World in Data, până la data de 30 mai 2022 peste 85,3% din populaţia țării s-a vaccinat anti-COVID-19 cu cel puţin o doză, 80,5% din populație cu două doze şi 68,1% cu doze booster.

Destinații turistice care încă mai solicită certificatul COVID

După doi ani de pandemie în care românii au fost limitați la vacanțe, acum sunt gata să își facă bagajele și să evadeze în afara țării. Din cauza restricțiilor COVID o mulțime de destinații turistice au fost închise. Odată cu îmbunătățirea situației epidemiologice la nivel mondial, mai multe țări din Europa au renunțat la restricții. Chiar și așa, încă mai există țări care solicită certificatul COVID-19 la intrarea în țară.

Citeste si:
Israelul își retrage diplomații din Turcia
Israelul își retrage...

În Spania, turiștii care merg cu avionul sau vaporul și chiar cei care se află în tranzit trebuie să prezinte certificatul verde care atestă vaccinarea contra COVID-19.

În Turcia este obligatorie completarea formularului de intrare în țară cu maxim 72 de ore înaintea îmbarcării În Grecia, obligativitatea certificatului verde este eliminată de la 1 iunie 2022 pentru toate categoriile de turişti, însă masca de protecție rămâne obligatorie în toate spaţiile închise.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 Mai 2022 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.