Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că în regiunea din Donbas este adunată puterea maximă de luptă a armatei ruse, iar ciocnirile pentru apărarea regiunii Herson încă sunt în desfășurare.

Zelenski, despre tensiunile din Donbas

Zelenski a afirmat că în Donbas situația este la fel de dificilă, iar forțele armate ruse încearcă să pună stăpânire pe întreg teritoriul. În aceste momente, acolo se duc cele mai grele lupte, iar soldații ucraineni țin piept atacurilor rușilor cum pot ei mai bine.

Situaţia din Donbas rămâne extrem de dificilă. Armata rusă încearcă să adune forţe în anumite zone pentru a pune din ce în ce mai multă presiune asupra apărătorilor noştri. Acolo, în Donbas, este adunată puterea maximă de luptă a armatei ruse”, a transmis preşedintele Ucrainei, potrivit news.ro.

Liderul de la Kiev a enumerat regiunile care sunt țintele principale pentru inamici în această direcție.

Severodoneţk, Lysychansk, Bakhmut, Avdiivka, Kurakhove, Slovyansk şi alte câteva aşezări rămân ţinte cheie pentru ocupanţii în această direcţie”, a afirmat Zelenski.

Un jurnalist francez a fost ucis în regiunea Lugansk

Zelenski a adus un mesaj de mulțumire la adresa soldaților ucraineni care își apără țara cu prețul propriei vieți de mai bine de trei luni. Acesta spune că militarii se descurcă extrem de bine, iar motivația lor și credința în victorie îi ajută pe frontul de luptă.

Forțele armate ruse au lansat atacuri din nou asupra orașului Harkiv, iar luptele pentru orașul Herson încă sunt în desfășurare. Președintele Zelenski susține că soldații ucraineni reușesc să recupereze teritoriile din mâinile invadatorilor.

Citeste si:
Ucraina a cerut excluderea Rusiei din ONU
Ucraina a cerut excluderea...

Astăzi, trupele ruse au bombardat din nou Harkivul. Teritoriul regiunii noastre Sumy a fost, de asemenea, bombardat peste graniţa dintre Ucraina şi Rusia. Lupta pentru regiunea Herson continuă. Pas cu pas, ne eliberăm pământul şi ne apropiem treptat de punctul în care Rusia va trebui să depună armele, să-şi număre toţi morţii”, a mai spus Zelenski.

Volodimir Zelenski a anunțat că luni, în regiunea Lugansk, forțele armate ruse au întrerupt evacuarea din zonele de război și au atacat o maşină care urmărea localnicii. Jurnalistul francez Frédéric Leclerc-Imhoff a fost omorât în urma unui bombardament. Acesta activa la postul de televiziune francez BFM TV.

Ministrul rus de Externe acuză Ucraina că refuză să meargă la negocieri

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov l-a acuzat joi pe șeful statului de la Kiev, Volodimir Zelenski, că refuză să negocieze. Oficialul a blamat și Occidentul pentru că sprijină Ucraina în această poziție. Discuțiile de pace au fost întrerupte după masacrul comis de forțele ruse în suburbiile Kievului, scoase la iveală și prezentate lumii de autoritățile ucrainene.

Citeste si:
Lupte raportate în Bakhmut și Soledar din regiunea Donbas, Ucraina
Lupte raportate în Bakhmut și...


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 Mai 2022 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.