Guvernul ucrainean a transmis miercuri că se dau lupte intense în Bahmut şi Soledar din regiunea Donbas.

Ucraina: Lupte raportate în Bakhmut și Soledar, regiunea Donbas

Zeci de atacuri au fost respinse într-o singură zi, a declarat miercuri adjunctul ministrului apărării, Hanna Maliar, pentru televiziunea ucraineană. De fiecare dată când armata rusă avansează, forţele ucrainene răspund imediat cu un contraatac, a explicat ea.

Potrivit statului major ucrainean, Rusia a continuat să atace infrastructura din mai multe regiuni ale ţării cu rachete şi drone iraniene. Conform autorităţilor din regiunea Harkov, cinci femei şi doi bărbaţi au fost răniţi în urma atacurilor. Patru locuinţe, două clădiri înalte şi un magazin au fost, de asemenea, avariate în urma unor atacuri ale artileriei, se arată în comunicat.

Informaţiile nu au putut fi verificate independent. Forţele ruse vizează în prezent infrastructura energetică a Ucrainei. Au fost lovite numeroase centrale electrice, iar întreruperi de curent se produc zilnic.

Curentul electric a fost întrerupt miercuri o perioadă de timp în regiunea Kiev ca măsură de precauţie, a declarat compania energetică Ukrenerho, potrivit dpa, citat de Agerpres.

Zelenski și SUA salută revenirea Rusiei în acordul privind exportul cerealelor ucrainene

Preşedintele Volodimir Zelenski a salutat miercuri seară importanţa reluării exporturilor de cereale ale Ucrainei pe Marea Neagră pentru întreaga lume, după ce Moscova a fost de acord să revină la acordul internaţional încheiat cu Kievul.

„Astăzi avem un rezultat diplomatic important pentru ţara noastră şi pentru întreaga lume: continuă implementarea iniţiativei pentru a export cereale", s-a bucurat preşedintele Zelenski în discursul său zilnic postat pe reţelele de socializare.

Citeste si:
ISW: Iarna nu va opri înaintarea trupelor ucrainene. Care va fi...
ISW: Iarna nu va opri...

Preşedintele ucrainean a salutat eficienţa şi modul echitabil în care ONU şi Turcia, mediatori ai acordului, au acţionat pentru a găsi o soluţie cu Moscova. Mai devreme în cursul zilei de miercuri, Moscova a anunţat că a primit "suficiente" garanţii scrise din partea Kievului pentru a-şi relua participarea la acordul privind exportul cerealelor, o revenire salutată de Statele Unite.

Solicitările Rusiei privind garanţii din partea Ucrainei „demonstrează atât eşecul agresiunii ruse, cât şi cât de puternici suntem atunci când rămânem uniţi", a mai spus preşedintele ucrainean.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Noiembrie 2022 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.