Cel mai bogat om din Ucraina este hotărât să dea în judecată Rusia pentru pierderile pe care i le-a făcut în timpul războiului din Ucraina. Bărbatul deținea uzine de oțel în Mariupol și a suferit pierderi de 17 și 20 de miliarde de dolari în urma bombardamentelor.

Cel mai bogat om din Ucraina va da în judecată Rusia

Combinatul siderurgic Azovstal a trecut prin pierderi colosale de la începutul invaziei forțelor armate ruse. Bombardamentele soldaților ruși au distrus mare parte din aceasta după ce uzina a devenit singura ascunzătoare din orașul Mariupol. Combinatul de oțel și fier Illich, deținut tot de Akhmetov a fost la fel de grav avariat în timpul bombardamentelor ruse ce au fost lansate asupra orașului Mariupol.

”Cu siguranță vom da în judecată Rusia și vom cere despăgubiri corespunzătoare pentru toate pierderile și afacerile pierdute", a declarat Rinat Akhmetov, care deține cel mai mare producător de oțel ucrainean Metinvest.

Akhmetov a afirmat că în urma bombardamentelor la uzinele Azovstal și Illich a suferit pierderi financiare de 17-20 de miliarde de dolari, sumă colosală pentru afacerile sale. Acesta a menționat că suma exactă va fi stabilită în procesul contra Rusiei. Proprietarul uzinelor nu are de gând să treacă cu vederea acest atentat și distrugerea afacerilor sale și este decis să tragă la răspundere autoritățile de la Kremlin pentru bombardamentele care au distrus uzinele.

Afacerile miliardarului Akhmetov erau deja distruse înainte de invazia rusească. Acestea erau afectate de războiul anterior din estul Ucrainei, după ce separatiștii pro-ruși au pus stăpânire pe mai multe teritorii din această zonă. De la începutul invaziei forțelor armate ruse din Ucraina din 24 februarie, Metinvest a anunțat că nu va putea respecta contractele de aprovizionare din cauza luptelor care se dau în zonă.

Rusia acuză Ucraina că nu merge la negocieri

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov l-a acuzat joi pe șeful statului de la Kiev, Volodimir Zelenski, că refuză să negocieze. Oficialul a blamat și Occidentul pentru că sprijină Ucraina în această poziție. Discuțiile de pace au fost întrerupte după masacrul comis de forțele ruse în suburbiile Kievului, scoase la iveală și prezentate lumii de autoritățile ucrainene.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

Anterior, Volodimir Zelenski a declarat că este de acord să meargă la negocieri doar cu omologul său, Vladimir Putin. Însă președintele Rusiei ar accepta doar în baza unor condiții aprobate dinainte.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Mai 2022 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.